Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 26 januari 2016 om 15:07 uur. 

Agressie tegen werknemers met publieke taak kost ruim €350 miljoen per jaar

DEN HAAG - In 2014 had ruim 1 op de 3 werknemers met een publieke taak te maken met agressie en geweld. De bijbehorende kosten van bijvoorbeeld ziekteverzuim bedragen naar schatting meer dan € 350 miljoen per jaar.Dat schrijven minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en minister Van der Steur van Veiligheid & Justitie vandaag aan de Tweede Kamer.

`Steeds meer overheidsorganisaties nemen maatregelen tegen agressie en geweld. Helaas worden er nog steeds te veel werknemers bij de overheid slachtoffer van agressie en geweld`, zegt minister Plasterk. `Dat heeft een grote impact op het leven van mensen die werken voor de publieke zaak en levert een aanzienlijke kostenpost op voor de maatschappij`. Het Rijk blijft zich dan ook inzetten om agressie en geweld tegen overheidspersoneel terug te dringen. Onder meer door werkgevers te steunen agressie en geweld tegen te gaan. En door middelen ter beschikking te stellen voor burgemeesters, wethouders en raadsleden die worden bedreigd en beveiligingsmaatregelen moeten nemen.

Aard en omvang van slachtofferschap
Uit de monitor Veilige Publieke Taak 2015 blijkt dat het totale percentage slachtoffers van agressie en geweld door derden nagenoeg gelijk is gebleven in de periode van 2007 tot 2014. Van alle vormen van agressie en geweld komt intimidatie veruit het meest voor.

Effecten van agressie en geweld
Slachtoffers van agressie en geweld kampen vaker met gezondheidsproblemen, verzuimen vaker en langduriger en zijn minder tevreden met het werk en de arbeidsomstandigheden. Op basis van cijfers van 2012 zijn de totale (werkgevers/verzuim)kosten als gevolg van agressie en geweld op het werk berekend. Deze zijn naar schatting €367 miljoen per jaar.

Beleid tegen agressie en geweld
In 2014 geeft ongeveer een kwart van de werknemers aan dat zij willen dat hun werkgever (meer) maatregelen treft tegen agressie en geweld. Slachtoffers van agressie en geweld geven in de periode van 2008 tot 2014 vaker aan dat er in hun organisatie voldoende maatregelen zijn getroffen.

Campagne ‘Wees duidelijk over agressie’
Om werkgevers verder te ondersteunen bij de aanpak van agressie en geweld is afgelopen najaar door BZK de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’ gelanceerd, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De gelijknamige campagne die eerder in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport succesvol is gevoerd in de zorgsector is onder meer uitgebreid naar andere sectoren met een publieke taak zoals openbaar bestuur, veiligheid, onderwijs, sociale zekerheid en openbaar vervoer. Werkgevers kunnen gebruik maken van allerlei campagnemateriaal en diverse hulpmiddelen om medewerkers ervan bewust te maken dat agressie en geweld op de werkvloer onacceptabel is. Daarnaast vinden dit jaar een aantal landelijke en regionale bijeenkomsten plaats.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 1479 keer.