Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-2-2018, 20:58 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 30 januari 2016 om 16:26 uur. 

`De tram kan rustig wachten voor de beroepsvaart`

Jan Peter de Wit - Onalhankelijk Delft

DELFT: VVD wethouder Harpe bouwt weer dezelfde bascule St. Sebastiaansbrug terug als in 1963. Die brug was 4,5 meter hoog en zou een vierbaans Noord Zuid autoweg dwars door de binnenstad worden.


St. Sebastiaansbrug

In de jaren zestig dacht men dat brede wegen nodig waren om automobilisten naar de winkels in de binnenstad te vervoeren

Nu hebben we een autovrij centrum en willen wij de auto om de stad heen laten rijden in plaats van er dwars doorheen. Alleen bestemmingsverkeer, meer niet.

Desalniettemin Bouwt Harpe voor minimaal €25 miljoen dezelfde hoge en brede brug terug. Deze brug zal in de toekomst nauwelijks nog verkeer te verwerken krijgen.

Onafhankelijk Delft wil een mooie vlakke smalle brug op het maaiveld. Geen monstrum, litteken en obstakel. Een mooie ophaalbrug om overheen te wandelen, fietsen en rijden. Een aanwinst voor dat stukje onleefbaar gebied. De beroepsvaart moet toch al afremmen door onoverzichtelijke bochten en fietsbruggen. En de tram kan rustig wachten voor de beroepsvaart. Die studenten maar wat eerder van huis.

Die vlakke brug is ook het goedkoopste want heeft geen aanbruggen nodig. De tram hoeft niet te klimmen en dalen hetgeen ook veel gepiep en geknars van de wielen zal schelen.

Financieel is het ook een slechte deal. Harpe heeft €2,7 miljoen (groot deel van het extra budget voor de hypermoderne tafelbrug) gebruikt voor een ouderwetse basculebrug met halve vaarbreedte. Delft betaalt dus voor een Mercedes en krijgt een Opeltje.

Ook draagt Delft bij overschrijdingen 33% van de meerkosten. Dat is dus weer risico bij de gemeente in plaats van bij de aannemer. Niks geleerd van eerdere grote blunders dus.

En als een echte laffe VVD’er maakt Harpe bedragen geheim in de nieuwe Intentieovereenkomst die hem niet goed uitkomen. En ik kan u verzekeren dat met de twee voorgaande ontwerpen vele miljoenen over de balk zijn gesmeten.

De vernieuwing van de St. Sebastiaansbrug voor Tramlijn 19 was een Haaglanden project (€126 miljoen) uit 2007. De brug was te zwak en te oud voor zware trams. Haaglanden is opgegaan in de Metropool. De kosten zouden geheel voor de Metropool moeten zijn.

Stom genoeg wil Harpe miljoenen bijstorten omdat hij het een gezamenlijk project is gaan noemen. Niets van waar. Het is weer “Dikke IK” gedrag van VVD wethouder Harpe om met persoonlijke eer te gaan strijken. Harpe: mijn brug. Delft wordt hier alleen maar slechter van.HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 18 FEBRUARI 2018

 - Inwoners Leidschendam-Voorburg vaker met RandstadRail, tram en bus

 - Zuid-Holland “best bereikbare provincie van Europa” - 1 reactie

 - Start Top Academie RET-CSU


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018

 - Proef nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden succesvol - 1 reactie

 - allGo gaat eerst proefrijden met nieuwe elektrische bussen in Almere - 3 reactiesGelezen: 2101 keer.Er zijn op dit moment 11 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home


Email/contactpagina


HTMfoto op Social Media

facebook 


twitter 


YouTube 
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!