Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 30 januari 2016 om 16:08 uur. 

Deel Laan van Meerdervoort op de schop

DEN HAAG - Er komen vrijliggende fietspaden op de Laan van Meerdervoort tussen de Thorbeckelaan en het Azaleaplein. De herinrichting is vooral bedoeld om de verkeersveiligheid te verbeteren. Tegelijkertijd wordt het riool vervangen en komen er extra parkeerplaatsen. De werkzaamheden beginnen aanstaande maandag en duren tot half november.


Dwarsprofiel Laan van Meerdervoort tussen Thorbeckelaan en Pioenweg

Tijdens het werk is alleen de zijde waar wordt gewerkt afgesloten voor het verkeer.

Het besluit om vrijliggende fietspaden aan te leggen is in 2011 genomen. Nadat vorig jaar zomer bleek dat het mogelijk is om extra parkeerplaatsen aan te leggen zonder het kappen van bomen op het brede deel van de Laan, is besloten alle werkzaamheden te combineren.

De nieuwe parkeerplaatsen komen aan beide kanten van de Laan van Meerdervoort tussen de Thorbeckelaan en de Pioenweg. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats, zodat de overlast zoveel mogelijk beperkt blijft.

Tot aan de zomervakantie wordt er gewerkt aan de kant van de Vruchtenbuurt (landzijde). Na de zomervakantie vinden de werkzaamheden plaats aan de kant van de Bloemenbuurt (zeezijde).

Tijdens de werkzaamheden is alleen de rijbaan aan de kant waar gewerkt wordt afgesloten voor het verkeer. Waar niet wordt gewerkt kan het verkeer gewoon doorrijden. Er zijn verschillende verkeersmaatregelen en omleidingsroutes ingesteld.

Openbaar vervoer
Tijdens de werkzaamheden blijft de tram 3 gewoon rijden en blijven de tramhaltes bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden aan de kruising Thorbeckelaan rijdt bus 23 van maandag 1 februari tot en met vrijdag 12 februari via de Treublaan. Hier wordt een tijdelijke halte voor ingericht.

Bus 23 richting Kijkduin:
De normale route tot en met de halte Okkernootstraat, vervolgens linksaf Albardastraat, vervangende halte Appelstraat (bus 21), Albardastraat, halte Groen van Prinstererlaan (bus 21), rechtsaf Groen van Prinstererlaan, vervangende halte Colijnplein (vlak voor de Treublaan ter hoogte van het winkelcentrum) linksaf Laan van Meerdervoort, vervolgens eigen route.

Vervallen halten:
Appelstraat en Colijnplein.

Bus 23 Richting Scheveningen Noorderstrand:
Rijdt de normale route.

NN3:
Normale route tot en met de halte Goudenregenstraat, vervolgens linksaf Laan van Eik en Duinen, rechtsaf Mient, Appelstraat, Albardastraat, rechtsaf Groen van Prinstererlaan, vlak voor de Treublaan (ter hoogte van het winkelcentrum) is hier een tijdelijke halte geplaatst, linksaf Laan van Meerdervoort, vervolgens eigen route.
Graag je
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 1742 keer.