Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 7 februari 2016 om 13:43 uur. 

Studenten presenteren nieuwe bestemming stationsgebouw Delft

DELFT - Gedeputeerde Rik Janssen opende op 3 februari 2016 de slotbijeenkomst van het ontwerptraject `Herbestemming oude station Delft`. Delft heeft sinds 2015 een nieuw stationsgebouw. Daarmee is het karakteristieke oude gebouw uit 1885 overbodig geworden.De provincie Zuid-Holland wil voorkomen dat deze gebouwen vervallen, leeg komen te staan of zelfs worden gesloopt. Deze vraag wordt op meer plekken in Zuid-Holland gesteld.

Gedeputeerde Rik Janssen: "Tal van monumenten hebben hun oude functie verloren en zijn daarmee ogenschijnlijk overbodig geworden. Denk aan kerken, molens of watertorens. Maar niets is minder waar. Ze zijn te mooi en te bepalend voor hun omgeving om af te breken. Ik wil maximale inspanning om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk monumenten een nieuwe eigentijdse functie krijgen, zodat er ook voldoende inkomsten worden gegenereerd om in het eigen onderhoud te kunnen voorzien. Leegstand moet worden voorkomen."

Creatieve invulling
De provincie, NS Vastgoed, de gemeente Delft en de Haagsche Hogeschool hebben studenten gevraagd met ideeën te komen voor het oude stationsgebouw. Deze zijn gepresenteerd op woensdag 3 februari 2016. De jury sprak waardering uit voor alle ingediende ideeën. Herbestemming is niet altijd even makkelijk. Het is een uitdaging die vraagt om creativiteit. Er zijn realistische presentaties gehouden en komende tijd wordt bekeken welk idee concreet uitgewerkt kan gaan worden. De jury benoemde aan het einde een winnaar en een `runner up`.

Beste idee
Het beste idee was het ontwerp voor het `Willem van Oranje` hotel, met thematisch cultuurhistorische kamers, een restaurant en souvenir ruimte. De 2e prijs ging naar de combi Escaperooms, restaurant en zaalverhuur. De posters van de verschillende ontwerpen zijn nog enige tijd in het provinciehuis te bewonderen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1552 keer.