Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 10 februari 2016 om 14:08 uur. 

Nieuwe stap voor Vervoersknoop Bleizo

ZOETERMEER - De voorbereiding van de komst van Vervoersknoop Bleizo zit in een rijdende trein! Er is weer een nieuwe stap gezet naar een plek waar straks veel bus- en treinreizigers hun weg gaan vinden tussen Zoetermeer, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer leggen vanaf 23 februari het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ter visie. Dit als laatste voorbereidende stap naar vaststelling van het bestemmingsplan voor de Vervoersknoop en afgifte van de definitieve omgevingsvergunning.

Vervoersknoop Bleizo ligt langs de A12 en de spoorlijn tussen Den Haag en Utrecht op grondgebied van zowel de gemeenten Lansingerland als Zoetermeer. Om de nieuwe Vervoersknoop Bleizo te kunnen realiseren zijn dan ook twee nieuwe bestemmingsplannen nodig; één voor het grondgebied van Zoetermeer en één voor Lansingerland. De gemeenten Lansingerland en Zoetermeer hebben afgesproken om deze procedures te coördineren. Dit betekent dat beide bestemmingsplannen en de ontwerp-omgevingsvergunning tegelijk ter inzage worden gelegd. Door de gecoördineerde voorbereiding van de besluiten voor de Vervoersknoop kunnen belanghebbenden volstaan met het indienen van één zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Lansingerland. Lansingerland zorgt er voor dat de zienswijze ook naar het college van Zoetermeer wordt gestuurd.

Vervoersknoop
Langs de A12 en de spoorlijn tussen Den Haag en Utrecht komt een combibrug met daarop de halte van de verlengde RandstadRail, fiets- en voetpaden en veel groen. Hieronder komt het nieuwe NS-station met trappen en liften verbonden met de brug. Aan beide kanten van de A12 komen overdekte haltes van lokale en regionale bussen. Met de 700 gratis parkeerplekken en goede verbindingen met regionale fietsroutes en buslijnen, biedt het station een uitstekende overstapmogelijkheid.

Ter inzage
De ontwerpbestemmingsplannen en de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u van 23 februari 2016 tot en met 4 april 2016 inzien. Voor meer informatie wordt verwezen naar onder andere de kennisgeving in de Staatscourant en het Gemeenteblad. Uw reactie op de plannen voor de Vervoersknoop kunt u sturen naar het college van B&W van Lansingerland. De gemeente Lansingerland zorgt voor de gecoördineerde behandeling van de zienswijzen in Zoetermeer en Lansingerland. De bestemmingsplannen zijn ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Planning
De gemeente Zoetermeer ontwikkelt de vervoersknoop samen met ProRail, namens de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Op dit moment vinden voorbereidende werkzaamheden plaats. De daadwerkelijke bouw van de vervoersknoop start in de zomer van 2016. Als alles volgens planning verloopt, maken de eerste reizigers eind 2018 gebruik van het nieuwe station.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 2063 keer.