Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 13:59 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 12 februari 2016 om 16:26 uur. 

Maatregelen GVB na busovervallen en staking buschauffeurs

AMSTERDAM - GVB-chauffeurs zijn de afgelopen maanden meerdere keren gewelddadig overvallen. Het GVB vindt dit onacceptabel en doet er alles aan om herhaling te voorkomen. Om die reden is op de bus overdag alleen nog het GVB 1 uur-kaartje te koop.Het GVB wil de reis voor de passagiers en haar medewerkers veiliger maken. Daarom proberen ze zo min mogelijk contant geld in de bus te hebben. De GVB dagkaarten zijn voortaan alleen nog te verkrijgen in de voorverkoop.

Buschauffeurs GVB in Amsterdam-Noord hebben enkele uren het werk neergelegd
FNV: Dinsdag verder overleg aanpak geweld bij GVB


De buschauffeurs van het GVB in Amsterdam-Noord hebben vanochtend enkele uren het werk neergelegd. De staking is een reactie op een reeks overvallen waarbij buschauffeurs onder bedreiging van vuurwapens en messen hun geldlade moesten afstaan.

De staking in Amsterdam-Noord begon vanochtend vroeg spontaan en is daarna door de FNV overgenomen. Eric Vermeulen, bestuurder FNV Publiek Belang: “We zijn in overleg met GVB en om tot een goede gezamenlijke aanpak te komen. Dinsdag praten we verder en hopen we aan de slag te kunnen gaan met een nieuw pakket aan veiligheidsmaatregelen.”

Het Amsterdamse busvervoer werd de afgelopen weken geteisterd door overvallen. Zo werd een chauffeur onlangs door een overvaller met een vuurwapen gedwongen zijn geldlade af te geven. Afgelopen woensdag nog werd een chauffeur in Noord met een groot mes bedreigd. Het GVB heeft toen besloten onmiddellijk te stoppen met de verkoop van dagkaarten in de bus. “Vanmorgen na de staking hebben we een spoedoverleg gehad met de directie van het GVB. De partijen doen er alles aan om samen de veiligheid te verbeteren. De besproken maatregelen moeten we nu nog toetsen op haalbaarheid en daarover praten we dinsdag verder.”

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 7 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1539 keer.