Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 14 februari 2016 om 14:19 uur. 

Jongeren gooien stenen naar voorbij rijdende tram

Den Haag - De aankondiging van een mogelijke demonstratie, die zou plaatsvinden op de Hoefkade, zorgde zaterdag 13 februari voor veel berichtgeving op zowel social media als oploop in de omgeving van de Hoefkade en op het Hobbemaplein. De politie hield zes personen aan.Na de inbeslagname van een mobiele telefoon van een 16-jarig meisje, op donderdag 4 februari, ontstonden de afgelopen dagen verschillende berichtgevingen in de (social) media. Vervolgens circuleerde zaterdag op social media een aankondiging van een demonstratie om 16.00 uur op de Hoefkade. In gesprek met de afzender van deze aankondiging gaf de politie aan dat, op last van de burgemeester, demonstreren op de Hoefkade niet was toegestaan. Wel werd het alternatief geboden om te demonstreren in het Huygenspark.

Tot een daadwerkelijke demonstratie kwam het niet, maar er verzamelden zich wel tientallen personen op de Hoefkade en op het Hobbemaplein. Op de Hoefkade hielden agenten drie mannen (25, 29 en 30 jaar) aan, omdat zij geen gehoor gaven aan de oproep van de politie om de locatie te verlaten. In de buurt van het Hobbemaplein hielden agenten nog eens drie jongens van 14 jaar uit Den Haag aan voor openlijk geweldpleging. Het drietal gooide stenen naar een voorbij rijdende tram en gooide een ruit in van een abri. De politie bracht alle verdachten naar het politiebureau voor verhoor. In de wijk sneuvelde een winkelruit. De politie onderzoekt deze vernieling en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Kijk voor meer foto`s en een video op www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/23-demonstraties/24608-zes-aanhoudingen-na-oproep-tot-demonstratie.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1871 keer.