Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 13:30 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 17 februari 2016 om 15:18 uur. 

Verkenning lightrail van Zoetermeer naar Rotterdam en Leiden

ZOETERMEER - De bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft de concept Uitvoeringsagenda Bereikbaarheid 2016-2025 vrijgegeven aan de gemeenteraden voor de zienswijzeprocedure.De Uitvoeringsagenda Bereikbaarheid geeft invulling aan de gezamenlijke regionale mobiliteitsopgaven van 23 gemeenten in de Metropoolregio. Deze volgen uit de noodzaak om de gezamenlijke economie van de Metropoolregio te versterken. Steden in deze regio liggen dicht bij elkaar maar zijn niet sterk verbonden. Reistijden zijn relatief lang en vervoersnetwerken niet altijd overzichtelijk. Er is onbenut potentieel, dat gerealiseerd kan worden door meer samenhang te creëren. In de Uitvoeringsagenda wordt een samenhangend pakket aan maatregelen voorgesteld voor de periode 2016-2025.

Lightrail naar Rotterdam en Leiden
Voor Zoetermeer betekent dit concreet dat de MRDH de aanleg van een lightrailverbinding van Zoetermeer naar Rotterdam en naar Leiden wil verkennen om de bereikbaarheid van Zoetermeer en de regio te vergroten. Daarnaast zijn projecten als snelfietsroutes Leiden-Zoetermeer, de vervoersknoop BleiZo en de capaciteitsuitbreiding van de aansluiting van Zoetermeer op de A12 opgenomen op de agenda.

Sterke verbetering bereikbaarheid Zoetermeer
Wethouder Marc Rosier, verantwoordelijk portefeuillehouder mobiliteit en betrokken bij de Vervoersautoriteit MRDH, geeft aan dat hij blij is met het ontwerp van de uitvoeringsagenda: `Ik ben blij dat in deze concept Uitvoeringsagenda verschillende plannen staan die de bereikbaarheid van Zoetermeer sterk kunnen verbeteren. Met name de betere verbinding tussen Leiden en Rotterdam, via Zoetermeer, is voor onze inwoners en de gehele Metropoolregio een grote kans. Ik maak me daar graag hard voor en zal er persoonlijk voor zorgen dat deze verbinding serieus op tafel komt en blijft. Maar het woord is nu eerst aan de gemeenteraden om via een zienswijze haar reacties te geven.`
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 4 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 10 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond - 4 reactiesGelezen: 1888 keer.