Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 13:59 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 19 februari 2016 om 12:57 uur. 

Kan “denktank” bomen Scheveningseweg redden?

DEN HAAG - De noodzaak tot het vervangen van de tramsporen op de Scheveningseweg, is gelegen in de slechte technische staat daarvan. De vervanging van deze rails is noodzakelijk. Dit staat dus geheel los van de vraag of daar in de toekomst een smal of breed tramvoertuig zal rijden.Dat antwoordt het college van B&W op schriftelijke vragen van Gerwin van Vulpen, raadslid voor de Haagse Stadspartij.

"Het probleem is dat de boomwortels zijn vergroeid met de spoorconstructie. Het vervangen van de rail zal niet kunnen zonder het ernstig beschadigen van de bomen. De problematiek van de vervanging van de sporen zal niet veranderen als smal materieel zou worden ingezet.

Lijn 1
Over de exploitatie van lijn 1 door breed materieel zijn door het Stadsgewest Haaglanen en HTM in het in maart 2014 afgesloten hoofdlijnenakkoord afspraken gemaakt. Inzet van een groter voertuig op lijn 1 was, gezien het gebruik van deze lijn, als een logische keuze gezien. Ook toen was overigens al bekend dat de sporen op de Scheveningseweg aan vervanging toe waren. Op basis van het hoofdlijnenakkoord heeft HTM 20 extra Avenio trams aangeschaft. MRDH heeft zich bereid getoond de kosten van de opbouw van lijn 1 op zich te nemen.

Denktank
De gemeente zal binnenkort een denktank in het leven roepen met bewonersorganisaties en belangenorganisaties (ROVER, de fietsersbond, AVN) om met elkaar te bezien op welke wijze een nieuwe trambaan kan worden ingepast. De uitkomsten van dit proces vormen de basis voor een op te stellen voorontwerp.
De gemeente hoopt dat de in te stellen denktank in dit kader met nuttige adviezen zal komen die ook op draagvlak kunnen rekenen."
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 7 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 2620 keer.