Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 19 februari 2016 om 13:04 uur. 

Plannen opknapbeurt Kerkplein gepresenteerd

DEN HAAG - In nauwe samenwerking met de buurt presenteerde verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) gisteren de voorlopige plannen om het Kerkplein een flinke opknapbeurt te geven.


archieffoto

“De plannen die voorliggen maken van het Kerkplein, de Riviervismarkt en het gebied rond de Grote Kerk één groot plein, waar Hagenaars en toeristen lekker kunnen verblijven tussen het stadsgroen.”

Het vernieuwde plein verbindt ook min of meer de Schoolstraat en de Prinsestraat aan elkaar. Zo worden verschillende delen van het Haagse centrum aan elkaar verbonden, wordt het winkelgebied groter en dus aantrekkelijker. Michon: “Deze verbinding, door middel van een mooi plein als verblijfsplek, is goed voor de binnenstad. Niet alleen kunnen bezoekers elkaar hier ontmoeten, ook kunnen ze vanaf dit plein alle kanten op de stad in. En dat is goed voor de Haagse ondernemers.”

Goede participatie
Het Voorlopig Ontwerp is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de omgeving. Wethouder Revis is in een vroeg stadium met bewoners, ondernemers en verschillende ondernemende buurtverenigingen in gesprek gegaan over de plannen voor dit plein. Mede naar aanleiding van hun inbreng is er onder andere gekeken naar goed beloopbare bestrating, waar ook markten mogelijk blijven, komt er extra groen op het plein en blijft de rij iepen voor het oude postkantoor behouden.

“De samenwerking is absoluut een goed voorbeeld van participatie. Zo zien we het graag. Wij zijn enthousiast over de plannen en zijn erg benieuwd naar het eindresultaat,” aldus Ingrid Michon.HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1753 keer.