Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 22 februari 2016 om 16:34 uur. 

Veiligheid openbaar vervoer

DEN HAAG - In de meest recente OV-Klantenbarometer 2014 scoort HTM zowel in de tramlijnen als op de RandstadRail lijnen goed met een waardering van 7,4 voor veiligheid."HTM besteedt in opdracht van Metropoolregio Rotterdam Den Haag jaarlijks ruim € 20 miljoen aan het verbeteren van de sociale veiligheid. Circa 350 fulltime formatieplaatsen worden hiervoor ingezet, met in aanvulling hierop het extra personeel dat HTM bekostigt uit de jaarlijkse bijdrage van € 2 miljoen van de gemeente (“conducteurs op de tram”).

HTM richt zich niet alleen op het vergroten van de veiligheid, maar ook op het beperken van onrust in de voertuigen en op de halten. HTM treedt daarom bij het toezicht en bij de handhaving vooral de-escalerend op en verleent snel bijstand als dat nodig is. De rust en de veiligheid die betalende reizigers tijdens de reis ervaren is hierdoor toegenomen. Het aantal geweldsincidenten is de afgelopen jaren ook sterk afgenomen.

Pilot Gastheerschap
HTM heeft in het kader van de pilot “gastheerschap” tijdelijk extra personeel ingezet. De aanleiding voor deze pilot waren de storingen aan de kaartautomaten in de voertuigen op de lijnen van RandstadRail in Den Haag en in Zoetermeer.

De pilot “gastheerschap” kostte HTM circa € 2 miljoen per jaar in de periode voorjaar 2013 tot 1 januari 2016. Deze heeft zij gefinancierd uit haar eigen middelen. HTM zou de pilot willen voortzetten, maar zowel HTM als Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben hiervoor geen geld beschikbaar.
De vaste formatie voor het verbeteren van de sociale veiligheid is overigens in stand gebleven.

Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de sociale veiligheid op de lijnen 3 en 4 is verminderd na het stopzetten van de pilot." Dat schrijft wethouder Tom de Bruijn aan de Commissie Leefomgeving.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1541 keer.