Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 24 februari 2016 om 15:54 uur. 

Nieuwe stadstram op lijn 11

DEN HAAG - Op maandag 7 maart is het zover en neemt HTM afscheid van de GTL`s op lijn 11. Zij worden in één keer vervangen door de nieuwe stadstrams.Daarmee kunnen reizigers met rollator, rolstoel of kinderwagens nu voortaan gemakkelijk reizen met tram 11 dankzij de gelijkvloerse instap. Een mooie, volgende stap in de introductie van de nieuwe tram van HTM.


Persbericht HTM

Nieuwe stadstrams vervangen in een keer de oude rood-beige trams op lijn 11

Vanaf maandag 7 maart 2016 kunnen reizigers voor het eerst mee met de nieuwe stadstram van HTM op de route van tram 11. In een keer worden de oude rood-beige trams vervangen door nieuwe trams. De nieuwe stadstram is toegankelijk voor iedereen door de lage instap en veilig, betrouwbaar en duurzaam. Door de oude trams in een keer te vervangen door nieuwe trams, kunnen reizigers met rollator, rolstoel of kinderwagen met tram 11 altijd rekenen op een gelijkvloerse tram.

Stap voor stap
Op 2 november 2015 introduceerde HTM de nieuwe stadstram op het traject van tram 2. Een voor een werden de Randstadrailtrams vervangen door de nieuwe stadstram. Sinds januari van dit jaar wordt de dienstregeling van tram 2 uitgevoerd met alleen maar nieuwe stadstrams. De ervaringen van zowel reizigers als trambestuurders zijn overwegend positief.

Ook halten langs de route tram 11 grotendeels aangepast
Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeenten en HTM werken samen aan steeds beter openbaar vervoer, dat comfortabel, toegankelijk, gemakkelijk en betrouwbaar is. De nieuwe stadstram van HTM maakt daar onderdeel van uit. Maar ook het vernieuwen van halten om gemakkelijk te kunnen instappen en op een prettige manier te kunnen wachten op de tram. De halten Rijswijkseplein en Strandweg zijn niet rolstoeltoegankelijk vanwege hun ligging in een bocht. Medio dit jaar wordt de halte Groot Hertoginnelaan aangepast, en die bij station Hollands Spoor tijdens de herinrichting van het Stationsplein.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 9 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 12 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond - 4 reactiesGelezen: 3181 keer.