Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 26 februari 2016 om 14:37 uur. 

SP Zuid Holland: blijven investeren in fietsparkeren op stations

DEN HAAG - Het is positief dat steeds meer mensen op de fiets naar het station komen. Dit heeft echter ook een nadeel: het tekort aan goede fiets-parkeerplekken wordt steeds nijpender.De SP wil daarom de investeringsregeling voor fiets-parkeren verlengen. Deze loopt officieel af in 2020. Zonder extra maatregelen bedraagt het tekort aan fiets-parkeerplekken dan maar liefst 50.000.

SP-fractievoorzitter Lies van Aelst was onlangs op werkbezoek bij ProRail. Met regiodirecteur Cees de Vries besprak ze het grote tekort aan fiets-parkeerplekken, ook op Zuid-Hollandse stations.

De huidige landelijke investeringsregeling hiervoor loopt over vier jaar af. Naar verwachting is het geld echter volgend jaar al op, maar dan zijn de problemen nog lang niet opgelost.

De SP stelde daarom vorige week in de Tweede Kamer voor om het huidige landelijke actieplan fiets te verlengen. De ene helft van de investeringen betaalt het Rijk, de andere helft de vervoerder.

Van Aelst: ‘Goed dat de SP dit landelijk oppakt. Investeren is fiets-parkeren is goed voor het OV. Goed OV betekent schonere lucht en lagere kosten voor wegaanleg en -onderhoud. Oftewel, investeren in fiets-parkeren loont’.

Voorjaar
Vervolggesprekken over het fiets-parkeren tussen minister Melanie Schulz van Haegen en de provincies, gemeenten, de NS en ProRail staan voor komend voorjaar gepland.

Op initiatief van de SP laat de minister ook de fietsersbond meepraten over de nieuwe fietsparkeer-plannen. Belangrijk, want deze bond vertegenwoordigt met 35.000 leden de grote en groeiende groep fietsers in ons land.

‘Het is positief dat steeds meer mensen op de fiets naar het station komen’, aldus SP-Tweede Kamerlid Eric Smaling. ‘Goede fiets-parkeerplekken zijn daarom cruciaal. Wij dringen er dus op aan dat de minister daarvoor zorgt. Ook na 2020’.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1426 keer.