Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 28 februari 2016 om 14:27 uur. 

Nieuwe oplossing om zwartrijders in OV tegen te gaan

Breukelen – Xerox introduceert een intelligente oplossing voor toegangspoortjes in het openbaar vervoer (OV). Op basis van driedimensionale scanningsmogelijkheden wordt onderscheid gemaakt tussen betalende passagiers en zwartrijders. Dit onderscheid is moeilijk te maken met de huidige systemen die vaak zijn uitgerust met infrarood sensoren.De toegangspoortjes worden voorzien van een LED-strip die grenst aan de glazen deuren. Deze veranderen van kleur om aan te geven of de poortjes in werking zijn, het vervoersbewijs valide is of dat er sprake is van fraude. Wanneer een zwartrijder gesignaleerd wordt, gaat een auditief of visueel alarm af bij beveiligers.

De oplossing is ontworpen voor gesloten vervoersnetwerken en modulair opgebouwd. Zo is de oplossing beschikbaar voor alle soorten tickets waaronder magnetisch, contactloos en NFC-enabled via telefoon of barcodes. Bovendien voldoet deze nieuwe generatie apparatuur ook aan de eisen voor de bescherming van privacy. Om de veiligheid van de passagiers te garanderen, opent de poort automatisch als een item, zoals ski`s of een kinderwagen, vast komt te zitten tussen de deuren.

"Vandaag de dag is het een vereiste om drukke vervoerssystemen te voorzien van poortjes die snel en gemakkelijk toegang geven aan passagiers, maar tegelijkertijd fraudeurs en zwartrijders effectief tegenhouden. Deze nieuwe oplossing voorziet in beide behoeftes”, aldus Jo Van Onsem, Group President, International Public Sector bij Xerox. "De oplossing maakt bijvoorbeeld nauwkeurig onderscheid tussen betalende passagiers met bagage en personen die onopgemerkt heel dicht achter hen aanlopen. Dit is een veelgebruikte tactiek onder zwartrijders."

Pilot
De oplossing is ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Frankrijk. Op dit moment wordt de oplossing als pilot ingezet en bestuurd door SNCF op het Marseille Saint Charles station. Dit is onderdeel van een tender die nog toegekend moet worden.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1715 keer.