Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-1-2018, 20:32 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 2 maart 2016 om 13:37 uur. 

`Doortrekken RandstadRail 3 tot Kijkduin een zegen voor bezoekers`
Voorkom parkeerchaos bij opknapbeurt Kijkduin

DEN HAAG - Dit jaar gaat het dan eindelijk gebeuren; de eerste fase van de opknapbeurt voor Kijkduin zal van start gaan. Zoals bekend juicht Groep de Mos het aanpakken van het nu verloederde Kijkduin van harte toe, maar heeft de partij nog wel behoorlijk wat zorgen.Fractievoorzitter Richard de Mos: “Nu al ontvangt Kijkduin jaarlijks zo’n 4 miljoen bezoekers. Met de realisatie van een compleet nieuw dorp met ondermeer nieuwe woningen, meer retail en meer horeca, zal dit bezoekersaantal groeien naar circa 7 miljoen per jaar. We kennen op zomerse dagen nu al een verkeerschaos van en naar Kijkduin. Het Deltaplein staat bezaaid met fietsen en een parkeerplaats is als zoeken naar een speld in de spreekwoordelijke hooiberg. Dat probleem moeten we dan ook nu voortvarend het hoofd bieden.”

Daarom pleit Groep de Mos voor het aanleggen van een fietsparkeergarage onder de boulevard en de realisatie van méér parkeerplaatsen, mét parkeerterras, bij de Zandvoortselaan. Uiteraard op voorwaarde dat het parkeren van zowel de fiets als de auto op Kijkduin gratis blijft.

“Nu de boel open gaat is het de kans om het fietsparkeerprobleem met een fietsparkeergelegenheid onder de boulevard voor eens en voor altijd op te lossen. Ook moet er tegelijkertijd met Bouwfase 1 begonnen worden met het upgraden van de parkeerplaats aan de Zandvoortselaan. Daar moet men niet pas over gaan denken ná de bouw van zoveel nieuwe woningen, retail en horeca”, aldus De Mos.

Goede verkeersafwikkeling cruciaal: géén Scheveningen twee
Ook blijft Groep de Mos bij de gemeente hameren op een goede verkeersafwikkeling van de groeiende hoeveelheid mensen die na de opknapbeurt richting Kijkduin gaat komen.

De Mos: “Wij hebben tégen het bestemmingsplan Kijkduin gestemd omdat de gemeente blijft volharden in haar weigering een goede verkeersafwikkeling te garanderen. Met het upgraden van de Lozerlaan en het doortrekken van tramlijn 3 tot het Deltaplein hadden we een heel eind gekomen”.

De partij pleit al langer voor het aanleggen van een extra wissel op de Laan van Meerdervoort, zodat RandstadRail3 én naar de huidige eindhalte aan het Arnold Spoelplein kan én naar het Deltaplein rijdt. De Lozerlaan zou met de realisatie van ongelijkvloerse kruisingen meer verkeer kunnen afwikkelen.

“Voor bezoekers naar en de retail en horeca op Kijkduin zou het doortrekken van RandstadRail 3 tot Kijkduin een zegen zijn”, aldus De Mos.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 9 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 17 JANUARI 2018

 - Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017 - 12 reacties

 - 50PLUS: Geef prioriteit aan betaalbaarheid OV

 - Staatssecretaris bekijkt mogelijkheden OV rond oudejaarsavond - 4 reactiesGelezen: 3047 keer.