Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 2 maart 2016 om 13:14 uur. 

FNV: Ambitieloos toekomstplan van NS slecht voor personeel en reizigers

DEN HAAG - Gisteren presenteerden de NS hun strategie voor de toekomst tijdens een persconferentie. Het spoorbedrijf kiest voor krimp. `Maar zowel de medewerkers als de reizigers zijn juist gebaat bij een sterke NS`, reageert FNV Spoor.De NS willen zich volledig terugtrekken uit het stads- en streekvervoer en regionaal spoorvervoer in Nederland. Ook willen ze de winkels op de stations van de hand doen. `Het klinkt misschien logisch dat de NS zich willen richten op het hoofdrailnet, maar dat is het niet`, zegt Andries van den Berg van FNV Spoor. `De hoofdtaak van de NS is het verzorgen van goed en betrouwbaar spoorvervoer en daar horen ook regionale lijnen, goede stationsvoorzieningen en treinonderhoud bij. Het `kopje koffie op het perron` en het `broodje voor onderweg` leveren de NS ook elk jaar veel geld op, dat gebruikt kan worden voor beter spoorvervoer. Het verkopen van NS Retail, de meest winstgevende tak, zal een flinke financiële aderlating zijn voor NS en haar personeel.`

NS is spoor bijster
De plannen van de NS getuigen meer van angst dan van een duidelijke visie. De NS zet het mes in eigen vlees uit angst dat de politiek dit zal doen als reactie op het Fyra debacle en het geklungel rond de aanbesteding in Limburg. Welke visie zit erachter het niet meer meedingen naar regionale spoorlijnen in Nederland, maar nog wel naar regionale lijnen in het buitenland? Waarom is dat laatste wel een kerntaak?

Zowel medewerkers als reizigers worden de dupe van de plannen. Honderden banen komen op het spel te staan en medewerkers die overgaan naar andere werkgevers zullen er in arbeidsvoorwaarden op achteruitgaan. Van den Berg: `We vrezen dat ook de reiziger de dupe gaat worden van dit kortzichtige beleid. De reiziger is juist gebaat bij een sterke NS, continuïteit, minder versnippering en goed vervoer van deur tot deur. We zijn allemaal gebaat bij een sterk Nederlands spoorbedrijf, dat het hoofd kan bieden aan al die buitenlandse staatsbedrijven die azen op het hoofdrailnet.`

FNV Spoor wil dat NS deze plannen van tafel haalt en samen met de medewerkers een nieuw plan ontwikkelt met wèl ambitie voor haar reizigers.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1345 keer.