Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 13-12-2017, 20:42 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 5 maart 2016 om 15:22 uur. 

Proef met pinnen en contactloos betalen in Arriva-bussen

DEN HAAG - Bij Arriva kunt u in de stads- en streekbussen en op alle HOV-buslijnen (R-net en Qliners) een losse buskaart kopen bij de buschauffeur: de Gemakskaart. Maar hoe gemakkelijk zou het zijn als u die Gemakskaart met uw betaalpas kunt betalen? Met uw pincode of zelfs contactloos? Arriva laat het u alvast uitproberen in de stadsbussen van Alphen aan den Rijn en Gouda.Tot en met 30 april 2016 kunt u pinnen n contactloos betalen in de volgende bussen:

Stadsdienst Alphen aan den Rijn

Buslijn 1 via Ridderveld-Oost en -West
Buslijn 2 via Ridderveld-West en -Oost
Buslijn 3 via Kerk en Zanen en Rijnhaven
Buslijn 4 via Rijnhaven en Kerk en Zanen

Stadsdienst Gouda

Buslijn 1 via Plaswijck en Groenhoven
Buslijn 3 via Goverwelle
Buslijn 4 via Groenhoven en Plaswijck

Hoe werkt het?
U stapt in de stadsbus en laat de buschauffeur uw bestemming weten. De buschauffeur vertelt welke Gemakskaart u nodig heeft, en vraagt hoe u wilt betalen: contant of met uw betaalpas. Want natuurlijk kunt u ook nog altijd contant betalen. U krijgt dan de reguliere Gemakskaart als vervoerbewijs. Pint u of betaalt u contactloos? Dan is uw pinbon uw vervoerbewijs. De buschauffeur stempelt uw pinbon op de voorkant af. Bewaar die dus goed, want u heeft de bon nodig bij controle of een eventuele overstap.

Uw vervoerbewijs
De pinbon geeft u precies dezelfde rechten als de reguliere Gemakskaart:

Uw pinbon is uitsluitend geldig als vervoerbewijs mt stempel van de buschauffeur, en alleen op de dag van afgifte. Wij vragen u de pinbon bij controle of een eventuele overstap te tonen.
De pinbon geldt bij een overstap als vervoerbewijs in de stads- en streekbussen en op de HOV-buslijnen (R-net en Qliners) van Arriva in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland.
U kunt alleen met de pinbon overstappen op de buslijnen 195/295 (Utrecht- Rotterdam) als Arriva rijdt; de pinbon geldt niet in de bussen van Connexxion. De pinbon is niet geldig in bus 45, de buurtbus en de OV-taxi.
Wilt u voor meerdere personen een Gemakskaart kopen? U kunt in n keer het volledige bedrag pinnen of contactloos betalen. Uw pinbon vermeldt in dat geval het totaalbedrag. Bij een eventuele overstap vraagt de buschauffeur hoeveel personen op de pinbon reizen. Hij kan dan controleren of het aantal personen overeenkomt met het bedrag op de bon. Reist u bijvoorbeeld samen met twee andere personen en koopt u elk een Gemakskaart van 2,-? Dan is het bedrag op uw pinbon 6,-.

Benieuwd naar uw mening
U kunt voorlopig alleen pinnen en contactloos betalen in de stadsbussen van Alphen aan den Rijn en Gouda. De proef duurt tot en met 30 april 2016. Vr Arriva deze nieuwe betaalmogelijkheid invoert op al haar bussen, willen ze eerst van u weten of u tevreden bent over deze nieuwe mogelijkheid van betalen in de bus. Is betalen met uw betaalpas makkelijker en prettiger? En sneller dan contant betalen? Daarom houdt Arriva een kort onderzoek onder reizigers die pinnen of contactloos betalen.

Vul hier de vragen van het onderzoek in.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN WOENSDAG 13 DECEMBER 2017

 - OV-reiziger actief geattendeerd op gemiste uitcheck - 5 reacties

 - Rotterdamse VVD wil opheldering over vertraging Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Mondriaanjaar succesvol voor Den Haag


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 12 DECEMBER 2017

 - SP Zoetermeer: De maat is vol wat betreft HTM en RandstadRail - 14 reacties

 - AD: Sneltram via de Binckhorst en ADO-stadion weer stapje dichterbij - 12 reactiesGelezen: 2069 keer.