Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 6 maart 2016 om 14:36 uur. 

Voor Beter OV steunt studentenacties tegen beleid NS

DEN HAAG - Voor Beter OV steunt de studentenprotesten tegen het plan van de NS om ze uit de spitsuren te weren door ze via de onderwijsinstellingen op te zadelen met onhandige studieroosters.Studenten zijn door gedwongen korting op hun beurs in ruil voor een reisrecht verplichte klanten van het OV, en mogen door de logistiek volstrekt falende NS niet als tweederangs consumenten worden behandeld.

“Het lukt maar niet om de top van de NS te doordringen van het feit dat de NS ten dienste staat van de samenleving, en niet andersom,” zegt Voor Beter OV-voorzitter Rikus Spithorst. “ Een bedrijf dat door de belastingbetaler wordt gesteund (door enerzijds het economisch waardevolle alleenrecht op het Hoofdrailnet en anderzijds door de kunstmatig lage infraheffing die aan ProRail moet worden afgedragen en waarvan de stijging zelfs rechtstreeks aan de reiziger in rekening mag worden gebracht) vergeet keer op keer zijn doelstelling: reizigers vervoeren naar de bestemmingen en op de tijdstippen die de samenleving wenst.”

Dat directeur Roger van Boxtel de taak van de NS en het falen van de NS bagatelliseert door te stellen dat “Als je allemaal tegelijk in de spits in de trein wil, je dan heel vaak gewoon geen zitplaats hebt”, vindt Voor Beter OV stuitend. Temeer daar het materieelgebrek waar de reiziger dag in, dan uit mee wordt geconfronteerd een rechtsreeks gevolg is van beleidskeuzes van de NS, zoals het onttrekken van heel veel rijtuigen aan de binnenlandse dienst voor het overeind houden van het Fyra-avontuur, de onnodige vroegtijdige afvoer van prima stoptreinen en de veel te late bestelling van nieuw materieel.

Met name de pogingen om studenten te ontmoedigen om in de spits te reizen, vallen bij Voor Beter OV niet in goede aarde. Studenten zijn verplicht klant van het OV: ze hebben zoals gezegd daar ooit een deel van hun studiebeurs voor moeten inleveren, en dat komt nog steeds tot uiting in de huidige hoogte van de studentensubsidies. Dwangklanten vervolgens als paria’s behandelen is te gek voor woorden, aldus Voor Beter OV.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1825 keer.