Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 9 maart 2016 om 14:54 uur. 

RET introduceert atletiekstations

ROTTERDAM - Een maand voordat de marathon in Rotterdam plaatsvindt, transformeert de RET 7 metrostations om tot atletiekbaanstations. Vanaf vandaag loopt er een atletiekbaan dwars door metrostation Wilheminaplein, compleet met afbeeldingen van RET-renners.Later deze week volgen metrostations Beurs en Rotterdam Centraal. Volgende week zijn de stations Blaak, Kralingse Zoom, Slinge en Zuidplein aan de beurt. Veel supporters doen de marathon per metro om zo de renners voor te blijven en hun helden op verschillende plekken aan te moedigen. De route van de NN Marathon Rotterdam is zoveel mogelijk afgestemd op het metronetwerk. De atletiekbanen leiden reizigers direct naar het marathonparcours en zijn met opzet op looptrappen gelegd. Zo stimuleert de RET op een leuke manier om meer te bewegen.

Klaptrap en fanwall
Om het nemen van de trap te stimuleren is er op metrostation Wilhelminaplein een ‘klaptrap’ aangelegd, waar mensen die de trap nemen een spontaan applaus te horen krijgen.
Op Rotterdam Centraal wordt de week voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam een fanwall geplaatst waar aanmoedigingen voor de marathonlopers geplaatst kunnen worden door een tweet te sturen die eindigt op #supportMR16.

Marathon boven- en ondergronds
De NN Marathon Rotterdam trekt jaarlijks zo’n 950.000 extra bezoekers aan. Veel bezoekers gebruiken de metro om hun renners aan te moedigen. Zowel boven als ondergronds is het een behoorlijke klus om de marathon in goede banen te leiden. De RET zet op 10 april extra en langere metro’s in om alle reizigers te vervoeren. Ook zijn er op de stations extra RET-medewerkers aan het werk om alles in goede banen te leiden. Ook zijn er extra verkooppunten op een aantal metrostations. De RET is ook vertegenwoordigd op de Sport Expo Beurs waar renners hun startbewijs afhalen. Hier worden vervoerbewijzen verkocht.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1377 keer.