Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 15 maart 2016 om 13:49 uur. 

Reizen met bankpas in nieuwe stadstram van HTM

DEN HAAG - Op dinsdag 15 maart hebben HTM, NS en Translink een onderzoekspilot aangekondigd naar het betalen met je bankpas in het OV in de nieuwe stadstram van HTM. Eind 2016 wordt deze onderzoekspilot uitgebreid met reizigers, die zes maanden mogen ervaren hoe deze nieuwe betaalmethode werkt in het OV.De samenwerkende partijen HTM, NS en Translink willen met deze onderzoekspilot ervaringen opdoen om het betalen met je bankpas voor reizigers gemakkelijk te maken.

Noodzaak pilot
Betalen met je bankpas is nieuw in het OV in Nederland. Het doel van deze onderzoekspilot is uit te vinden hoe we het de reizigers in het OV zo gemakkelijk mogelijk kunnen maken om zelf te kiezen op welke manier zij voor hun rit in bus, trein, tram en metro willen betalen. In eerste instantie is deze onderzoekspilot bedoeld om ervaringen op te doen tussen alle partijen die een rol spelen bij het betalen in het OV. Van vervoerders tot banken. Later dit jaar breiden HTM en NS de pilot uit en wordt een selecte groep reizigers gevraagd om het betalen met je bankpas uit te proberen. De OV-sector wil graag eerst de klantervaringen toetsen in een proeftuin, voordat ze het betalen met de bankpas definitief invoeren. Op deze manier kan de OV-sector gezamenlijk de klantbeleving en de dienstverlening richting de reiziger verbeteren.

Niet zomaar
Het invoeren van andere betaalmogelijkheden dan de OV-chipkaart doe je niet zomaar. De hardware en software van de apparatuur bij alle vervoerders moeten worden aangepast. Dit is uitdagend, moet zorgvuldig gebeuren en brengt grote investeringen met zich mee. Daarbij is het van belang dat alle mogelijke situaties onderzocht zijn, zodat reizigers straks niet worden verrast. Zij moeten kunnen vertrouwen op een juiste en adequate betaalmogelijkheid. Door te testen kunnen we mogelijke knelpunten oplossen, voordat heel Nederland ook contactloos met de bankpas betalen kan in het OV.

Met alle vervoerders
HTM, NS en Translink starten deze onderzoekspilot, die van belang is voor de hele OV-sector, die verenigd is in de Coöperatie Openbaar Vervoerbedrijven. Een van de speerpunten van de coöperatie is het introduceren van nieuwe OV-betaalmogelijkheden naast de OV-chipkaart. De onderzoekspilot met reizigers van HTM en NS start eind 2016 en duurt zes maanden. Na deze pilot vindt evaluatie plaats om landelijke uitrol mogelijk te maken.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 1941 keer.