Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 13:59 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 17 maart 2016 om 15:27 uur. 

Opening uitgebreide RTM Museum op Goeree-Overflakkee

DEN HAAG - Recreanten kunnen vanaf 16 maart 2016 op Goeree-Overflakkee genieten van het uitgebreide RTM (Rotterdamsche Tramweg Maatschappij) museum. Een museum dat laat zien hoe belangrijk dit vervoer was op de Zuid-Hollandse Eilanden.


Ingebruikname RTM watertoren

Na beëindiging van de reguliere tramdiensten van RTM in februari 1966 heeft de Tramweg Stichting een groot deel van het rijdend materieel van RTM overgenomen ter behoud en bescherming van de vervoersgeschiedenis op de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. Het museum biedt een unieke kijk op de geschiedenis van de RTM en heeft ook een publiekstentoonstelling over water.

Bezoekers krijgen informatie over de geschiedenis van de tram en de strijd tegen het water. De Watersnoodramp 1953 was zeer ingrijpend voor de wijziging in het vervoersbeleid op Goeree-Overflakkee. In het landschap en in dorpen is de RTM nog altijd aanwezig. Voormalige havens, stationsgebouwen en trambruggetjes hebben de tand des tijds doorstaan.

Erfgoed
Gedeputeerde Rik Janssen was bij de opening: "De provincie hecht grote waarde aan het behoud en beleefbaar maken van cultureel erfgoed. Het erfgoed moet doorgegeven worden aan volgende generaties. En dat kunnen we als provincie niet alleen. Dat doen we samen met vele partners van het eiland. We willen daarbij het erfgoed niet alleen beschermen, maar ook benutten en laten beleven. Vandaar dat de provincie €150.000,- beschikbaar heeft gesteld voor de verbouwing en realisatie van dit museum. Goeree-Overflakkee heeft nu naast de prachtige stranden ook een nog groter en mooier museum te bieden aan toeristen".

Het streven van de RTM is om in de komende jaren het museum nog verder uit te breiden tot een alomvattende slechtweervoorziening voor de regio Kop van Goeree en Schouwen Duiveland.

www.rtm-ouddorp.nl
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 7 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1627 keer.