Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 22 maart 2016 om 14:57 uur. 

HSP: Méér plekken voor kortparkeren fietsers Grote Marktstraat

DEN HAAG - De Haagse Stadspartij verwacht protesten van fietsers als er straks strenger gehandhaafd gaat worden op het fout parkeren in de Grote Marktstraat. Dit gebeurde ook bij vergelijkbare maatregelen op de Grote Markt.Onlangs zijn er duizenden langparkeerplekken achter de Bijenkorf en in de Stille Veerkadegarage gecreëerd op grotere afstand van de winkels . Ideaal voor fietsers die een dagje de stad in gaan maar fietsers die even snel een boodschap willen doen laten deze stallingen tot nu toe links liggen.

Doordat de fietscoaches fietsers wegsturen uit de Grote Marktstraat heeft de fietschaos zich nu verplaatst naar de straten om de hoek. Dit wordt niet zozeer veroorzaakt door het gedrag van de fietser, maar door het feit dat er bij de herinrichting van de Grote Marktstraat te weinig kortparkeerplekken zijn teruggekomen. De leegstaande fietsparkings tonen aan dat kortparkeerplekken duidelijk de voorkeur van fietsers hebben. Belangrijk is dat ze veilig zijn, makkelijk toegankelijk en dichtbij de winkels liggen.

“Als aan deze behoefte aan kortparkeerplekken voldaan wordt zal het fout parkeren snel afnemen,” zegt Gerwin van Vulpen van de Haagse Stadspartij “Dat scheelt ons een hoop geld en irritatie!”
Ook voor het gevoel van onveiligheid voor voetgangers en fietsers in de Grote Marktstraat lijkt de gemeente geen echte oplossingen voor handen te hebben.

De Haagse Stadspartij zou graag een duidelijke belijning en een aantal zebra’s zien, maar onlangs liet het college weten dat hier geen mogelijkheid voor is omdat het fietspad officieel geen fietspad is maar een onderdeel van voetgangersgebied. “Op drukke dagen is het daar echt uitkijken geblazen!”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1464 keer.