Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 27 maart 2016 om 16:44 uur. 

Haags college wil eenduidig beleid elektrische rolstoelen in bussen

DEN HAAG - HTM weigert elektrische rolstoelen mee te nemen in de bussen vanwege veiligheidsrisico’s. De openbaarvervoersbedrijven RET (Rotterdam) en het GVB (Amsterdam) vervoeren wel mensen in een elektrische rolstoel.De toepassing van artikel 4.17 van de Algemene Voorwaarden veroorzaakt het verschil. Dat antwoordt het haagse college op schriftelijke vragen van de raadsleden Van Hees en Gerbrands van de PVV.

Het Haagse college van B&W vindt het van belang dat er duidelijkheid komt over de toepassing van artikel 4.17 van de Algemene Voorwaarden. Het college zal bij de MRDH en HTM aandringen op eenduidigheid in het beleid over het vervoer van elektrische rolstoelen en de communicatie daarover. Echter, de veiligheid voor alle reiziger moet daarbij wel gewaarborgd kunnen worden.

Het college vindt dat het OV zoveel mogelijk toegankelijk moet zijn voor minder-validen. Uiteraard stuit men daarbij in praktijk wel eens op grenzen. Sommige minder-validen zijn dermate gehandicapt dat het gebruik van deur-tot-deur vervoer voor hen beter geschikt is. Hiervoor zijn in Den Haag passende mogelijkheden beschikbaar.

De haltes zijn aangepast om de toegankelijkheid van het OV te verbeteren. Door deze investeringen zijn de haltes beter toegankelijk geworden voor alle reizigers, maar in het bijzonder voor reizigers met een rollator, rolstoel of kinderwagen.

De HTM geeft aan dat elektrische rolstoelen vanwege het hoge gewicht een veiligheidsrisico vormen bij noodstops. Het niet toelaten van elektrische rolstoelen in de bussen is ingegeven vanuit veiligheidsoverwegingen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1538 keer.