Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 28 maart 2016 om 12:48 uur. 

HTM ondertekent Code Verantwoordelijk Marktgedrag

DEN HAAG - Vorige week tekenden opnieuw 2 gerenommeerde bedrijven de Code Verantwoordelijk Marktgedrag, HTM en Movares Nederland B.V. Zij zien het belang van samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.


Manager Inkoop Marlene Kester (tweede van links op de foto) tekende de code namens HTM.

Uitbesteden zelf maakt een opdracht niet goed of slecht. Belangrijk voor succes is oog te hebben voor de sociale cohesie en juist daarop de samenwerking te zoeken.

De ervaring die inmiddels met de Code is opgedaan laat zien dat er positieve effecten zijn. HTM en Movares zien ook de positieve mogelijkheden van de Code. Zij werken graag conform het appel van de Code in hun uitvragen voor levering van diensten en ook bij de uitvoering van contracten.

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag bevordert maatschappelijk verantwoord ondernemen en wil feitelijk gedrag beïnvloeden. Bij feitelijk gedrag gaat het om aandacht geven aan kwaliteit, erkenning van vakmanschap van de leverancier en zijn werknemers, professionaliteit en productiviteit. Tevens is een belangrijk onderdeel het bevorderen en mogelijk maken van kwaliteit van arbeid. Dat betekent dat niet alleen de inkoper een belangrijke rol heeft. Het zou positief uitwerken als ook vaker vanuit een HR standpunt gekeken kan worden naar een aanbesteding. Uiteindelijk is de Code in twee woorden samen te vatten: wederzijds respect. Respect voor de medewerker, het vak dat wordt uitgeoefend en de organisatie die die kwaliteit graag wil kunnen bieden.

In het White Paper dat de Code heeft opgesteld staan goede voorbeelden hoe opdrachtgevers en opdrachtnemers te werk kunnen gaan om het optimale rendement te halen uit een aanbesteding. Opdrachtgevers die op deze manier te werk gaan zullen als effect zien dat de productiviteit over de hele linie toeneemt en dat het verzuim daalt. Een win-win voor alle betrokkenen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1439 keer.