Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-2-2018, 20:58 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 30 maart 2016 om 11:58 uur. 

Den Haag krijgt allereerste Hop-on Hop-off-tram van Nederland

DEN HAAG - Den Haag kan zich vanaf deze zomer meten met wereldberoemde steden aan zee als San Francisco, Melbourne en Lissabon. In juni start namelijk `The Tourist Tram`, een nieuwe verbinding met historische trams tussen het centrum en de zee.Toeristen kunnen met een kaartje voor één of meer dagen onbeperkt in- en uitstappen. Den Haag biedt hiermee – voor Nederland – een unieke attractie.

The Tourist Tram is het resultaat van een uitvraag van de gemeente onder ondernemers om met ideeën voor een toeristische hop-on hop-offverbinding te komen. Het Haags Openbaar Vervoer Museum is uiteindelijk door de gemeente geselecteerd om deze nieuwe verbinding te verzorgen. De gemeente liet zich daarbij adviseren door een onafhankelijke adviescommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de toeristische sector in Den Haag.

Typisch Haags
The Tourist Tram is een typisch Haagse tram: crèmekleurig met groene bies, zoals deze vroeger ook in de stad rondreden. De route verbindt de historische binnenstad, het toekomstige Museumkwartier rond het Lange Voorhout, het Vredespaleis en het Kurhaus met elkaar en voert terug via onder meer de internationale zone en het Gemeentemuseum/Omniversum. In de zomer van 2016 rijdt The Tourist Tram in de weekenden en op feestdagen, elk halfuur tussen 09:30 en 17:30 uur. Een dagkaart voor onbeperkt in- en uitstappen gaat 14 euro kosten, een tweedagenkaart 18 euro. Kinderen tot 12 jaar kunnen voor 5 euro twee dagen mee.

HTM-directeur Jaap Bierman laat weten het initiatief van harte te ondersteunen: "HTM, trams en Den Haag zijn al ruim 150 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden." Door de samenwerking met HTM is een betrouwbare dienstregeling mogelijk en kunnen bijvoorbeeld de vertrektijden op de route-informatieborden worden vermeld. Bijkomend voordeel van een tram ten opzichte van een hop-on hop-offbus is dat deze vrijwel geen last heeft van verkeersdrukte of files. Toeristen kunnen daardoor gemakkelijk het strand, een trekpleister of attractie bezoeken.

Wethouder Karsten Klein (Economische zaken): "Den Haag trekt jaarlijks steeds meer bezoekers en is daarmee een toeristische stad van kaliber. Daar hoort een goede hop-on hop-offverbinding bij. Maar dan wel een originele, Haagse variant die stad en strand met elkaar verbindt: de historische tram dus, met een audiotoer die, behalve in verschillende andere talen, ook in het Haags beschikbaar is."

Menno Yap van het Haags Openbaar Vervoer Museum: "We hebben een loods vol prachtig materieel, maar het allermooiste blijft natuurlijk om een tram echt te zien rijden. Met The Tourist Tram kunnen we inwoners én bezoekers van de stad laten meegenieten van onze historische trams. En bij speciale gelegenheden zoals Prinsjesdag en Koningsdag kunnen we eventueel ook andere bijzondere trams inzetten!"

Uitvraag
In totaal hebben zeven aanbieders een voorstel gedaan voor een Haagse hop-on hop-offverbinding. Uitgangspunten waren onder meer dat er een kostendekkende exploitatie en een betrouwbare dienstregeling moesten zijn en dat het voorstel zou passen bij Den Haag. De keuze voor het vervoermiddel was vrij. Voor de aanbieder met het beste voorstel was een eenmalige subsidie van 100.000 euro beschikbaar. De adviescommissie heeft unaniem gekozen voor het plan van het Haags Openbaar Vervoer Museum.HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 18 FEBRUARI 2018

 - Inwoners Leidschendam-Voorburg vaker met RandstadRail, tram en bus

 - Zuid-Holland “best bereikbare provincie van Europa” - 1 reactie

 - Start Top Academie RET-CSU


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018

 - Proef nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden succesvol - 1 reactie

 - allGo gaat eerst proefrijden met nieuwe elektrische bussen in Almere - 3 reactiesGelezen: 2974 keer.Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home


Email/contactpagina


HTMfoto op Social Media

facebook 


twitter 


YouTube 
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!