Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 30 maart 2016 om 12:17 uur. 

Voor Beter OV: Afschaffen contant betalen op bus onaanvaardbaar

DEN HAAG - Voor Beter OV is woedend over de door de vakbonden verspreide berichten dat vervoerbedrijf Arriva met de bonden zou hebben afgesproken, de mogelijkheid om op de bus tegen contante betaling een vervoerbewijs te kopen geheel af te schaffen.Uiteraard is de veiligheid van de chauffeurs van groot belang, maar contant geld is in ons land een wettig betaalmiddel; zeker voor nutsvoorzieningen als het OV dient dat zo te blijven.

Onlangs had Arriva de reizigersorganisatie nog verzekerd dat werd gestreefd naar het zoveel mogelijk beperken van contant geldverkeer op de bus, maar complete afschaffing van een contante betaalmogelijkheid was twee weken geleden nog niet aan de orde. Voor Beter OV-voorzitter Rikus Spithorst: “Wij worden nu voor het blok gezet door een deal die de vakbonden bij Arriva blijkbaar hebben afgedwongen. Maar uiteindelijk is het niet Arriva, doch zijn het zijn opdrachtgevers (de provincies die de OV-concessies beheren) die beslissingsbevoegd zijn over het al dan niet afschaffen van de contante betaalmogelijkheid.”

Voor Beter OV steunt wel het realiseren van alternatieven voor contante betaling, zoals het kunnen pinnen op de bus, en het meer betrekken van voorverkoopadressen bij de kaartverkoop. Ook een gratis OV-chipkaart voor minima kan tot verbetering leiden omdat het bedrag van € 7,50 voor aanschaf soms een probleem blijkt te zijn. Ook zijn veiligheidsmaatregelen mogelijk, zoals een afgeschermde chauffeurscabine, betere camera’s en de mogelijkheid voor chauffeurs om op knooppunten contant geld af te storten.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 1488 keer.