Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 6 april 2016 om 15:44 uur. 

Excursie Beterdebus met de ex-GVU 404

UTRECHT - Op zondag 10 april organiseert Beterdebus haar eerste excursie/fotorit met de ex-GVU 404. Deze midibus, die onlangs werd bewaard voor museale doeleinden, zal deze dag een fraaie route door Utrecht rijden. Uiteraard wordt er verschillende keren gestopt bij kenmerkende Utrechtse locaties.Over de excursie
Het is het eerste optreden van de midibus als museumbus, waardoor er speciale aandacht is voor routes die de bus in haar actieve leven heeft gereden. Tijdens de excursie zal worden gereden via verschillende (inmiddels opgeheven) routes van het voormalige Utrechtse vervoersbedrijf GVU. Daarbij zal uiteraard gereden worden via een deel van de route van lijn 2, de stamlijn van het bustype.

Plekken die we o.a. aandoen zijn de Utrechtse binnenstad, het voormalige eindpunt Kanaleneiland, Tolsteeg, de Maliebaan, Lunetten, Haarzuilens en Leidsche Rijn.

Vertrektijd en plaats van vertrek
Om 10:30 uur zullen we vertrekken vanaf het stadsbusstation, halte B4. Vanaf daar zal de route starten, waarbij als eerste de Utrechtse binnenstad met de bus zullen verkennen.
Verwachte aankomst (retour) op Utrecht Centraal is rond 16:30 uur.

Aanmelden en kosten
De kosten voor de excursie bedragen 15 euro. De opbrengst van deze excursie wordt gebruikt bij het weer in originele staat brengen van de 404.
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen met uw naam en contactgegevens (e-mailadres én telefoonnummer!). Gezien het aantal zitplaatsen in de bus (21) is deelname beperkt, wees er snel bij!
Betalen doet u bij aanvang van de excursie, graag gepast. Pinnen is niet mogelijk.

Over de bus
De voormalige GVU 404 (een DAF/Hainje midibus) uit 1986 is eind vorig jaar bewaard als museumbus door Stichting Beterdebus. De bus was jarenlang één van de vaste gezichten op de Utrechtse binnenstadslijn 2.
Bedoeling is om de bus weer in originele staat te brengen (aanvankelijk in het wit/blauw). Tijdens de excursie zal de bus nog in huidige witte staat rondrijden, een livrei dat hij (hopelijk) nog slechts een beperkte tijd zal dragen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1520 keer.