Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 9 april 2016 om 13:37 uur. 

PvdA Lansingerland wil nacht-metro`s in het weekend

LANSINGERLAND - De laatste Metro E richting Rodenrijs en Berkel-Westpolder vertrekt vrijdag en zaterdagnacht om 00.11 uur vanaf Rotterdam Centraal. Wanneer je na een voorstelling in de stad nog wat wilt napraten onder het genot van een drankje is het haasten geblazen om de laatste Metro te halen.De eerste mogelijkheid om Lansingerland met het openbaar vervoer te bereiken is pas rond de klok van 02.00 uur. Dan gaan de BOB-bussen rijden. Er zit dus een gat van twee uur tussen de laatste Metro E en de BOB-bus. Veel inwoners van Lansingerland hebben er geen trek in om zo lang in de stad te blijven hangen. Die gaan dus met de auto naar huis. Voor hen zou het ideaal zijn wanneer er in de weekends rond de klok van 00.30 en 01.00 uur nog een extra Metro E zou rijden.

De Vervoersautoriteit van de Metropoolregio die hier over beslist, ziet dit niet zitten. Zij wijzen op het beperkte gebruik van de late nacht BOB-bussen richting Lansingerland. Per rit gaan er ongeveer 15 reizigers mee. De Metropoolregio ziet geen gat in de nachtmarkt. Zij vrezen een niet kostendekkende exploitatie van extra Metro E diensten bij gebrek aan voldoende belangstelling.

Metro E heeft tot op heden alle verwachtingen met betrekking tot de reizigersaantallen overtroffen. Het is maar de vraag of een verruiming van het Metro E aanbod in de vroege nacht geen voldoende reizigers zal gaan opleveren. De groei van Metro E is nog lang niet gestopt. Het uitgaanspubliek dat rond de klok van 01.00 uur naar huis wil, is waarschijnlijk een ander publiek dan dat de BOB-bussen na tweeën en veel later bevolkt.

De PvdA fractie in Lansingerland roept de Metropoolregio dan ook op om bij de start van de nieuwe dienstregeling in december 2016 bij wijze van experiment (via de inzet van extra Metro’s om 00.30 en 01.00 uur) gedurende een half jaar te onderzoeken of er voldoende vervoersvraag is. Daarna kan er een definitief besluit genomen worden over het al dan niet definitief maken van de inzet van Metro E in de vroege weekend nachten.

In mei spreekt de raad van Lansingerland over het RET Vervoersplan 2017. De PvdA zal het voorstel voor nacht-Metro’s dan inbrengen. Net als natuurlijk een pleidooi voor de wonderbare terugkomst van de ZoRo-bushalte Bonfut.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1418 keer.