Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 12 april 2016 om 16:26 uur, bron: www.treinreiziger.nl

Holland Travel Ticket, OV-dagkaart voor toeristen

DEN HAAG - Vanaf deze zomer kunnen toeristen, maar ook Nederlanders, bij de NS-kaartautomaat het Holland Travel Ticket kopen. Voor 39 euro kan een dag na de ochtendspits onbeperkt gereisd worden met het openbaar vervoer in Nederland. Wie ook in de spits wil reizen, moet 59 euro betalen.Het Holland Travel Ticket zal dus niet alleen geldig zijn in de trein, maar ook in de bus, tram en metro. De nieuwe kaart richt zich specifiek op toeristen. "We willen dat toeristen ook gemakkelijk met het openbaar vervoer een dagje Giethoorn of Rotterdam gaan doen. Dat kan met dit ticket," zegt met Eric Janse de Jonge, voorzitter van het directeurenoverleg van de OV-vervoerders (NOVB).

De prijs van 39 euro is een stuk hoger dan de goedkope NS-dagkaarten die bijna iedere maand via retailers worden verkocht. Op dit moment verkoopt AH bijvoorbeeld een NS-dagkaart waarmee voor 16 euro onbeperkt na 9:00 uur gereisd kan worden met de trein. "De prijs is door vervoerders gezamenlijk bepaald. We gaan zien wat dat oplevert. Over een jaar zullen we de dagkaart evalueren," zegt Janse de Jonge.

Op de vraag of de kaart wel of geen succes wordt, wil de voorzitter van het NOVB nog niet vooruit lopen. "We hebben geen marktonderzoek gedaan. Nadat we vorig jaar het verzoek kregen van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen zijn we direct aan de slag gegaan," aldus Janse de Jonge. Ook vanuit de Tweede Kamer ontstond er druk om een OV-toeristenkaart te maken.

Met een bijdrage van de vergeetachtige OV-reizigers is vorig jaar al het Amsterdam Travel Ticket gelanceerd. Daarmee kan gereisd worden van en naar Schiphol per trein, en onbeperkt met de bus, tram en metro van het Amsterdamse GVB. Dat kaartje is qua omzet en verkoopvolume een doorslaand succes, weet Janse de Jonge. "Vorig jaar is dat kaartje 160.000 keer verkocht. Dit jaar verwachten we er 250.000 te verkopen."

Daarmee ontdekken de vervoerders dat er meer geld te verdienen valt aan toeristen. Want het Amsterdam Travel Ticket is net als het Holland Travel Ticket vooral een gemaksproduct en niet zo zeer een scherpe aanbieding. Wie een e-ticket voor de trein koopt en los een GVB-dagkaart is soms zelfs goedkoper uit.

De vervoerders hebben nu de smaak te pakken en willen ook een binnenkort een Zuid-Hollandse dagkaart lanceren, net als een OV-reiswinkelwebsite speciaal voor buitenlandse toeristen. Voor Nederlanders is er al de Spoordeelwinkel van NS.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1744 keer.