Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-2-2018, 20:58 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   

HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 13 april 2016 om 16:04 uur. 

Start inrichten Rijswijkseweg tot stadslaan

DEN HAAG - Vanaf 18 april 2016 werkt de gemeente aan de Rijswijkseweg. Deze krijgt een nieuwe inrichting, de tramrails en het riool worden vervangen. Eerst is de rijbaan aan de even zijde (stad in) aan de beurt. Tot half december 2016 wordt er gewerkt.De gemeenteraad heeft het voorontwerp voor de herinrichting van de Rijswijkseweg vastgesteld op 20 februari 2014. Inmiddels is het definitief ontwerp afgerond. De tekening ligt ter inzage op stadsdeelkantoor Laak en stadsdeelkantoor Centrum.

Tramlijn 15
Er komen nieuwe trams voor lijn 15. Deze trams kunnen een aantal bestaande haltes niet passeren omdat de afstand tussen halte en tram te krap is. Tegelijk met het werk aan de tramhaltes wordt de Rijswijkseweg ingericht tot stadslaan.

Stadslaan
Het gedeelte van de Rijswijkseweg, tussen de Laakkade en de Jan van der Heijdenstraat, wordt een stadslaan. Dit houdt in dat de Rijswijkseweg vooral een functie heeft voor bestemmingsverkeer. De Rijswijkseweg krijgt per rijrichting 1 rijstrook in plaats van 2. Aan beide kanten van de rijbaan komen parkeerstroken. Hierdoor is er ruimte voor ongeveer 100 extra parkeerplaatsen. De ventweg verdwijnt, omdat de Rotterdamsebaan de functie van doorgaande weg gaat overnemen. Er komen vrij liggende fietspaden met een breedte van 2.20 meter. De stoep krijgt een breedte van ongeveer 2.50 meter. De bomen aan de Rijswijkseweg zijn gerooid in maart. Hiervoor in de plaats plant de gemeente 69 bomen, iepen en vogelkers, in 4 bomenrijen.

Laad- en loszones
Bij het vaststellen van het voorontwerp is vanuit de ondernemers op de Rijswijkseweg bezorgdheid uitgesproken over de laad- en loszones in het nieuwe ontwerp. Alle bestaande laad- en loszones zijn daarom geïnventariseerd en komen na de herinrichting terug. Een een enkele zone is aangepast voor langere voertuigen.

Riolering
In de periode van herinrichting wordt ook de riolering vervangen. De nutsbedrijven is gevraagd om werk aan kabels en leidingen te combineren met de herinrichting, zodat de overlast beperkt blijft tot 1 periode.

Herinrichting Rijswijkseweg tussen Rijswijkseplein en Neherkade
De herinrichting van de Rijswijkseweg tussen Rijswijkseplein en Neherkade vindt naar verwachting eerst in 2018 plaats. De gemeente past dan de halte op het Rijswijkseplein aan voor de nieuwe trams. Hiervoor wordt ook de rijweg, het fietspad en de stoep aangepast. Tegelijkertijd wordt het riool vervangen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 18 FEBRUARI 2018

 - Inwoners Leidschendam-Voorburg vaker met RandstadRail, tram en bus

 - Zuid-Holland “best bereikbare provincie van Europa” - 1 reactie

 - Start Top Academie RET-CSU


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 17 FEBRUARI 2018

 - Proef nachtbus tussen Zoetermeer en Leiden succesvol - 1 reactie

 - allGo gaat eerst proefrijden met nieuwe elektrische bussen in Almere - 3 reactiesGelezen: 2051 keer.Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home


Email/contactpagina


HTMfoto op Social Media

facebook 


twitter 


YouTube 
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!