Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 24 april 2016 om 16:43 uur. 

Intelligente fiets klaar voor de markt

UTRECHT - Om het aantal verkeersongevallen met zwaar letsel voor fietsers terug te kunnen dringen, heeft TNO een intelligente fiets ontwikkeld. Deze fiets kan gevaren op de weg nog beter detecteren en zorgt daarmee voor een grotere verkeersveiligheid voor fietsers.De vernieuwde fiets is donderdag 21 april tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres aan het publiek getoond en is nu klaar om de markt op te gaan.

De intelligente fiets waarschuwt voor gevaarlijke situaties en zorgt er op die manier voor dat de fietser veiliger en comfortabeler kan rijden. Zo zit er een radar voorop de fiets die gevaren aan de voorkant detecteert; een camera achterop de fiets neemt gevaren van achteropkomend verkeer waar. De fietser wordt geattendeerd op gevaren door trillingen.

Het conceptmodel van de intelligente fiets is nu in een fase dat TNO de technologie kan overdragen aan fabrikanten die de fiets kunnen produceren en op de markt brengen.

De intelligente fiets is ontwikkeld in opdracht en met medefinanciering van het ministerie van Infrastructuur en Milieu binnen het programma ‘Veilig en Bewust op de Fiets’. TNO ontwikkelde de fiets samen met de Fietsersbond en Roessingh Research & Development. Naast het ministerie van Infrastructuur en Milieu, investeerden de provincies Noord-Brabant, Utrecht en Limburg mee in dit innovatieve project ter verbetering van de verkeersveiligheid.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 1331 keer.