Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 25 april 2016 om 13:27 uur. 

Nieuwe stadstram gaat rijden op lijn 17
Routes tram 16 en 17 wijzigen

DEN HAAG - Vanaf maandag 2 mei 2016 kunnen reizigers voor het eerst mee met de nieuwe stadstram van HTM op de route van tram 17 tussen Wateringen via Rijswijk naar Den Haag Korte Voorhout. De oude rood-beige trams worden op dit deel vervangen door nieuwe trams.De nieuwe stadstram is toegankelijk voor iedereen door de lage instap en veilig, betrouwbaar en duurzaam. Door de oude trams in een keer te vervangen door nieuwe trams, kunnen reizigers met rollator, rolstoel of kinderwagen altijd rekenen op een gelijkvloerse tram. Verkeerswethouder Ren van Hemert van de gemeente Rijswijk is blij met de komst van de moderne stadstram: Rijswijk ontvangt de nieuwe tram met open armen, reizen in en rond Rijswijk wordt nog prettiger.

Rolstoeltoegankelijke halten
Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de gemeenten en HTM werken samen aan steeds beter openbaar vervoer, dat comfortabel, toegankelijk, gemakkelijk en betrouwbaar is. De nieuwe stadstram van HTM maakt daar onderdeel van uit. Maar ook het vernieuwen van halten om gemakkelijk te kunnen instappen en op een prettige manier te kunnen wachten op de tram. Behalve halte station Hollands Spoor (in beide richtingen) en eindpunt halte Korte Voorhout (alleen de uitstaphalte) zijn alle halten op het traject van tram 17 tussen Wateringen en Korte Voorhout toegankelijk voor reizigers met een rolstoel. Halte station Hollands Spoor wordt in de toekomst ook rolstoeltoegankelijk gemaakt.

Routes tram 16 en 17 wijzigen
Voor zowel tram 16 als tram 17 betekent de komst van de nieuwe tram een verandering vanaf 2 mei 2016. Zo gaat tram 17 met nieuwe trams rijden tussen Wateringen via Rijswijk naar Den Haag Korte Voorhout. Tram 16 blijft vanuit Wateringen dezelfde route rijden met de rood/beige trams tot het centrum van Den Haag en rijdt in plaats van tram 17 verder naar het Statenkwartier.

Stap voor stap
Op 2 november 2015 introduceerde HTM de nieuwe stadstram op het traject van tram 2. Een voor een werden de Randstadrailtrams vervangen door de nieuwe stadstram. Sinds januari van dit jaar wordt de dienstregeling van tram 2 uitgevoerd met alleen maar nieuwe stadstrams. Inmiddels rijden de nieuwe trams sinds begin maart ook op lijn 11 en vanaf 2 mei 2016 dus ook op lijn 17.

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 2010 keer.