Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 11-12-2017, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 29 april 2016 om 13:53 uur. 

Watertaxi in haven van Scheveningen vaart door

DEN HAAG - Bezoekers van Scheveningen Haven kunnen ook de komende drie jaar gebruik maken van de watertaxi ‘Den Haag, Scheveningen Haven`. Zaterdag 30 april begint het tweede vaarseizoen, na een succesvolle proef in 2015. De watertaxi levert een belangrijke bijdrage aan een meer levendige haven.


De watertaxi in actie in 2015

De watertaxi vaart in juli en augustus en in de meivakantie dagelijks. Daarnaast wordt in de maanden mei, juni, september en oktober tijdens de weekenden gevaren. Ook kan de watertaxi ingezet worden bij evenementen in of rond de haven. Er zijn vier aanlegsteigers: Dr. Lelykade, Jachthaven, Eerste Haven en Zuiderstrandtheater. De watertaxi kan 12 personen vervoeren en is alleen toegankelijk voor voetgangers. Een kaartje kost 2 euro.

Meer dan een overtocht
Dit jaar is het vervoersbewijs meer waard dan enkel de overtocht. Verschillende horecaondernemers uit de haven hebben aangegeven dat het vervoersbewijs bij hen ingeleverd kan worden, voor bijvoorbeeld een tweede gratis kopje koffie. De deelnemende bedrijven zijn opgenomen in een folder die bij de schipper verkrijgbaar is.

Vorig jaar
In 2015 heeft de watertaxi in totaal 93 dagen gevaren en hebben er 5401 personen gebruik van gemaakt. Dit is gemiddeld 59 personen per dag. De watertaxi werd vooral gebruikt voor een pleziertocht, maar ook om van A naar B te komen. Exploitant Wouter van Leersum: "De mensen vinden het leuk om de haven eens vanaf het water te bekijken en waarderen het persoonlijke contact met de schipper." Tijdens grote evenementen zoals de Volvo Ocean Race en het Vuurwerkfestival was het extra druk voor de schipper van de watertaxi. Van Leersum: "Tijdens de twee dagen van de Red Bull Strandrace hebben we buiten de dienstregeling gevaren en in twee dagen zelfs 3.000 mensen overgezet."

Scheveningen Haven
De gemeente en marktpartijen investeren samen om Scheveningen Haven verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke locatie voor wonen, werken en recreëren. Een goede bereikbaarheid is daarvoor een voorwaarde. De gemeente ziet kansen op het gebied van visserij, watersport, offshore dienstverlening en innovatieve bedrijvigheid. De plannen staan beschreven in de nota ‘Scheveningen Haven is en blijft haven` die in maart 2015 werd gepresenteerd.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 11 DECEMBER 2017

 - Alle trams, behalve lijn 12, en bussen rijden weer normale route - 18 reacties

 - Partij voor de Dieren op de bres voor de Koekamp - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 10 DECEMBER 2017

 - Geen Tourist Tram in de kerstvakantie - 3 reacties

 - Scooterrijder botst tegen zijkant van tram 17 (5043) - 4 reactiesGelezen: 1278 keer.