Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-1-2018, 14:38 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 8 mei 2016 om 13:19 uur, bron: www.treinreiziger.nl

Gemeente Den Haag niet blij met vier treinen naar Brussel

DEN HAAG - Gemeente Den Haag komt er in de nieuwe snelle treinverbinding met Brussel maar karig vanaf. Dat zegt wethouder Tom de Bruijn (Verkeer, D66) zaterdag 30 april tegen het ANP."In het voorstel van staatssecretaris Dijksma staat dat er vanaf 2018 nog maar vier keer per dag een trein tussen Den Haag en Brussel gaat rijden. Dat is echt veel te weinig voor een internationale stad als Den Haag", aldus De Bruin.

De Bruijn zegt zeer teleurgesteld te zijn en wil erover in gesprek met zowel Sharon Dijksma (Infrastructuur) als de Nederlandse Spoorwegen. "Vier keer is echt te weinig. Bovendien doet die trein er ook nog eens ruim een half uur te lang over, omdat hij te vaak stopt in België en via Breda in plaats van Roosendaal gaat." Hoe vaak de trein naar Brussel wat hem betreft zou moeten rijden, wil De Bruijn niet zeggen. "In de pre-Fyratijd reed hij zestien keer per dag, straks maar vier. Er moet een compromis te vinden zijn", hoopt hij.

Gemeente Den Haag klaagt al jaren over de treinverbinding met Brussel. Rover voorzitter Arrien Kruyt uitte daar al eerder kritiek op, omdat de Gemeente Den Haag het openbaar vervoer verwaarloost en alleen maar lijkt te denken aan een treinverbinding met België. Rover en andere consumentenorganisaties hebben juist voorgesteld om de Benelux niet meer in Den Haag te laten stoppen. Daardoor moet de trein een half uur snelller worden.

Eigenlijk ziet Rover het liefst dat alle treinen Den Haag straks overslaan. "De verschillende routes en vertrektijden in Nederland maken het aanbod voor de reiziger onduidelijk en op de oude lijn via Den Haag blijft het op diverse uren dringen op de rails. Rover had geadviseerd alle ritten van de Beneluxtrein te combineren met de Intercity Direct en daarnaast te zorgen voor een gemakkelijke overstap voor reizigers van en naar Den Haag" zegt Rover in een reactie.

Volgens redacteur Hildebrand van Kuyeren van Treinreiziger.nl is het inderdaad beter om de Benelux niet meer via Den Haag te laten rijden. "Wat mij betreft weegt een uurlijkse snelle verbinding vanuit Amsterdam zwaarder. Het is wel opmerkelijk dat de reistijd via de hogesnelheidslijn straks te vergelijken is met die in 2009 via Den Haag en zonder hogesnelheidslijn" zegt hij.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 19 JANUARI 2018

 - Trams binnenkort weer langs voorzijde Station Hollands Spoor

 - Groep de Mos wil meer gratis parkeerplekken op Kijkduin


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018

 - Geen trams, bussen en treinen door storm - 12 reactiesGelezen: 1436 keer.