Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 9 mei 2016 om 15:51 uur. 

Grote bezuinigingen bij HTM?
Zorgen over de inbesteding van de railconcessie

DEN HAAG - Vakbond FNV heeft zorgen over het inbestedingsproces rondom de railconcessie. Zij vermoeden dat er flinke bezuinigingen aan komen die ten koste zullen gaan van het personeel van HTM. "Het zal leiden tot verslechtering van arbeidsvoorwaarden of banenverlies." aldus de vakbond in een brief aan haar leden bij HTM.De onderhandelingen met MRDH hadden eigenlijk al afgerond moeten zijn. Maar er is extra tijd nodig en er is een mediator ingeschakeld. FNV vermoedt -en die verhalen lijken bevestigd te worden- dat de discussie vooral gaat over geld. De bond is bang dat er een grote bezuiniging aan komt.

Waar kan dan op bezuinigd worden?
Er is al een grote reorganisatie geweest bij HTM. Vakbond FNV zou niet moeten willen dat er weer een grote reorganisatie aan komt en wat levert het op? De rek lijkt er daar uit.
Op onderhoud is ook niet zoveel mogelijk. Sociale veiligheid is een speerpunt, zeker gezien de laatste tijd met bijna wekelijks een overval in het land. Dan blijft dus eigenlijk alleen maar over dat er lijnen geschrapt kunnen worden. Maar dat betekent uiteindelijk ook dat er minder werkgelegenheid is. Dat wil FNV ook niet.

De conclusie is dus dat FNV geen bezuinigingen wil. Deze zullen consequenties hebben voor het personeel en niet alleen bij rail. De vakbond zal er alles aan doen om de directie en de MRDH te laten weten dat zij hier faliekant tegen zijn.

Mogelijke acties
FNV heeft de directie een brief gestuurd dat zij zelfs bereid zijn om hier actie voor te voeren. De eerste actie staat al gepland. Hoe en wat wil de bond nog niet zeggen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 2482 keer.