Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst vrijdag 13 mei 2016 om 12:21 uur. 

Elektrische rolstoel blijft niet welkom in Haagse stadsbus

DEN HAAG - Het College voor de Rechten van de Mens (CRM) meent dat het Haagse vervoersbedrijf HTM gebruikers van een elektrische rolstoel discrimineert door ze niet toe te laten tot de stadsbus. Twee gebruikers van een elektrische rolstoel legden deze zaak onlangs voor aan het CRM.


11 mei 2016 | Passagiers bus 23 (1102) gewond na noodstop op de Leyweg

HTM handhaaft echter het beleid om elektrische rolstoelen niet toe te laten tot haar stadsbussen uit het oogpunt van veiligheid. Recent onderzoek wijst namelijk uit dat een zware elektrische rolstoel gaat schuiven in de stadsbus bij bochten naar rechts, zelfs bij geringe snelheid. Daarnaast zorgt de veiligheidsgordel in zo’n situatie voor beknelling van het bovenlichaam van de elektrische rolstoelgebruiker. HTM vindt het toelaten van de elektrische rolstoel tot de stadsbus daarom onverantwoord gezien de onveiligheid en het risico op letsel voor zowel de elektrische rolstoelgebruiker als overige reizigers.

HTM heeft de onderzoeksresultaten aangeboden aan het CRM, die de vervoerder helaas liet weten de uitkomsten niet mee te willen wegen in haar oordeel. HTM betreurt de eenzijdige blik van het CRM waarmee zij volledig voorbijgaat aan de veiligheidsargumenten. Het vervoersbedrijf kan zich niet dan ook vinden in het oordeel van het CRM en meent dat de veiligheid van alle inzittenden in de stadsbus zwaarder weegt dan het toelaten van elektrische rolstoelen. Ook de opdrachtgever van HTM, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), onderschrijft dit standpunt.

Deze week moest stadsbus 23 van HTM een noodstop maken voor een andere weggebruiker. Als gevolg hiervan raakten drie reizigers gewond, waarvan twee moesten worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Dit soort incidenten sterkt HTM in haar veiligheidsbeleid rond het niet toelaten van zware elektrische rolstoelen.

Alternatieven
Gebruikers van elektrische rolstoelen in de Haagse regio zijn niet alleen aangewezen op het vervoer per stadsbus. Als alternatief vervoermiddel kunnen zij gebruikmaken van zes HTM-tramlijnen. Het lijnennet van de toegankelijke trams 2, 3, 4, 11,17 en 19 bedekt een groot deel van Den Haag en omgeving. Het strekt zich uit van Zoetermeer tot Loosduinen, van Leidschendam tot Delft en van Scheveningen via Rijswijk tot Wateringen. Het merendeel van de genoemde tramlijnen doorkruist Den Haag en doet ook het stadscentrum aan. Eind 2017 zijn 9 van de 12 tramlijnen toegankelijk voor onder andere mensen met een elektrische rolstoel. Samen met opdrachtgever MRDH en de gemeenten werkt HTM aan een steeds beter en toegankelijk OV in de regio.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1631 keer.