Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 17 mei 2016 om 17:23 uur. 

Zorgen om bushalte door parkeernormn RijswijkBuiten

DEN HAAG - De hoge parkeernorm voor RijswijkBuiten gaat mogelijk voor problemen zorgen bij de inrichting van de volgende fase van deze nieuwe duurzame wijk.GroenLinks vreest dat er met de huidige norm te weinig ruimte over blijft voor voorzieningen als groen, speelplekken, winkels of een bushalte. Daarom roept raadslid Marieke Alberts namens GroenLinks in schriftelijke vragen het college van B en W op om de parkeernorm te actualiseren.

Speciaal voor de nieuwe duurzame wijk RijswijkBuiten is in 2011 een parkeernorm van 2,2 auto/huishouden vastgesteld. Die norm ligt een stuk hoger dan in de rest van Rijswijk en ook dan wat er in andere gemeentes gebruikelijk is. Bovendien zal in een volgende fase van RijswijkBuiten, ’t Haantje, waarschijnlijk meer voor een- en tweepersoonshuishoudens worden gebouwd en zal het autobezit in z’n algemeenheid de komende jaren waarschijnlijk niet verder stijgen. Daarmee loopt de gemeente Rijswijk het risico meer autoparkeerplaatsen te maken dan noodzakelijk is.

“Ruimte is een schaars goed in onze gemeente”, vertelt Marieke Alberts. “Bij de (her)inrichting van straten, parken en wijken maken we keuzes hoe we die ruimte willen benutten. Daarbij is het voor een nieuwe wijk belangrijk dat er in een vroeg stadium voldoende aandacht en ruimte is voor voorzieningen. Het zou zonde zijn als voorzieningen als groen, speelplekken, winkels of een bushalte niet of minder aan bod komen in RijswijkBuiten, doordat de parkeernorm voor deze duurzame wijk zo hoog is gelegd.”
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 3 reacties

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg - 1 reactie

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1686 keer.