Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 24 mei 2016 om 15:27 uur. 

Rover waarschuwt voor te snel afschaffen contant geld in de bus

DEN HAAG - Rover wil dat de veiligheid in bus en tram wordt verbeterd, zonder dat hierbij reizigers de bus gaan mijden omdat zij minder mogelijkheden hebben om een kaartje te kopen. In een brief aan de Tweede Kamer vraagt Rover met collega-consumentenorganisaties in het Nationaal Openbaar Vervoer Beraad om ook andere maatregelen dan het afschaffen van contant geld in de bus te onderzoeken.Woensdag houdt de Tweede Kamer een rondetafelgesprek over veiligheid in het OV waarbij vervoerders, personeelsvertegenwoordigers en deskundigen hun mening mogen geven. Vervoerders zijn de toenemende overvallen beu en willen het contant geld in de bus afschaffen. Ook Rover vindt geweld in het OV een zeer ernstig probleem en steunt het streven naar minder geld in de bus, maar afschaffen gaat Rover een stap te ver.

Pinbetalingen nemen de laatste jaren flink toe, maar het aantal contante betalingen is nog altijd bijna even groot. Rover ziet pinnen in de bus dan ook als welkome toevoeging, maar (nog) niet als volwaardig alternatief voor contant geld. Toeristen, incidentele reizigers en mensen die om welke reden dan ook direct zicht willen hebben op hun dagbudget, moeten met cash in de bus terecht kunnen. “Als het OV voor de muziek uit gaat lopen, zullen sommige reizigers zich ervan afwenden. Het ontbreken van geschikte betaalmogelijkheden kan ook leiden tot meer discussies met OV-personeel. Beide effecten zijn ongewenst”, concludeert Rover.

Agressie in het OV draait niet altijd om de aanwezigheid van contant geld; goede bescherming van het personeel en een grote pakkans van de daders zijn dan ook een eerste prioriteit voor Rover. Daarnaast moet goed gekeken worden naar de andere mogelijkheden om de veiligheid te vergroten, het opbergen van geld in ontoegankelijke kluisjes of het verminderen van contant geld in de bus door de buskaartjes ook in winkels en hotels te verkopen. Rover en de andere consumentenorganisaties pleiten voor een snel maar deugdelijk onderzoek naar de beste combinatie van middelen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1323 keer.