Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 13:59 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 25 mei 2016 om 14:44 uur. 

16-jarige aangehouden voor overvallen op buschauffeurs RET

Rotterdam Crooswijk - Na het tonen van beelden in Opsporing Verzocht van een overvaller die waarschijnlijk twee keer toesloeg bij buschauffeurs op de Nieuwe Crooswijkseweg in Rotterdam, is dinsdagavond direct een 16-jarige Rotterdammer aangehouden. Dit na een concrete tip van een kijker.De overvallen vonden plaats op zondag 1 mei en donderdag 12 mei. Die zondag reed de chauffeur van lijn 38 even voor 16.00 uur op de Nieuwe Crooswijkseweg, uit de richting van het Schuttersveld. Als hij stopt bij de halte om passagiers in- en uit te laten stappen, stapt als tweede passagier een jongen in met een capuchon over zijn hoofd en een plastic AH-tasje over zijn arm. Hij haalt een groot mes tevoorschijn, dreigt daarmee te steken en eist geld. De vrouw van de chauffeur die in de bus zit, wil haar man beschermen en pakt de overvaller vast en probeert hem weg te trekken. Als ze ziet dat hij een mes heeft, deinst ze achteruit. De chauffeur geeft het geldblik uit zijn lade af en de overvaller gaat er op zijn gemak vandoor.

Donderdag 12 mei, rond 15.40 uur, stond een andere chauffeur bij een halte op de Nieuwe Crooswijkseweg. Als hij net weg wil rijden, lijkt er nog iemand mee te willen. De jongeman die instapt, haalt echter een groot mes tevoorschijn, dreigt daarmee te steken en eist geld. De chauffeur geeft de geldcasette af en de overvaller loopt weer rustig weg.

De politie deed uitgebreid onderzoek naar de zaken, en onder andere Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht besteedden er aandacht aan. Bij het tonen van beveiligingsbeelden in de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 24 mei, werd in een tip de naam genoemd van een 16-jarige Rotterdammer. Hij werd dezelfde avond aangehouden. Het onderzoek wordt voortgezet.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 7 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1463 keer.