Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 1 juni 2016 om 14:24 uur. 

Unieke samenwerking ProRail en Zoetermeer voor vervoersknoop Bleizo

ZOETERMEER - Voor de realisatie van de vervoersknoop Bleizo heeft de gemeente Zoetermeer samen met ProRail een samenwerkingsovereenkomst opgesteld. Op basis van deze overeenkomst neemt de gemeente alle civieltechnische werkzaamheden voor de vervoersknoop op zich. ProRail richt zich op de benodigde werkzaamheden aan het spoor en de bovenleidingen.


Vervoersknoop Bleizo

Een unieke samenwerking, die al snel van start gaat om eind 2018 de vervoersknoop bij de A12 bij Zoetermeer en Lansingerland in gebruik te kunnen nemen.

Bij de vervoersknoop Bleizo komen spoor, RandstadRail, buslijnen, de A12 en fietsroutes samen. Hiervoor worden onder meer een brug over de A12 en 700 Park + Ride-plaatsen aangelegd. Voor het NS-station bouwt de gemeente Zoetermeer de perrons (inclusief trappen en liften), maar ook alle technische installaties en voorzieningen om het station goed te laten functioneren. ProRail zorgt ervoor dat sporen en bovenleidingen hierop goed aansluiten, zodat een veilige en betrouwbare dienstregeling mogelijk is. Dit vraagt nauwe samenwerking met een duidelijke taakverdeling, die is vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst.

Efficiënte en bijzondere aanpak
`Met deze taakverdeling richten beide partijen zich op de zaken waar ze goed in zijn. Ook wordt zo op de meest efficiënte wijze gewerkt. Als we bezig zijn met bijvoorbeeld de fietspaden, wegen en overbrugging van de A12 voor de vervoersknoop, dan kunnen we de werkzaamheden voor de perrons er optimaal op laten aansluiten`, aldus wethouder Marc Rosier van de gemeente Zoetermeer. Regiodirecteur Cees de Vries van ProRail reageert: `Dit is een bijzondere samenwerking. Normaal gesproken is ProRail in the lead bij wijzigingen aan het spoor. Hier is de gemeente Zoetermeer leading en werken wij binnen de opdracht van de gemeente. Uiteraard hebben wij goed geregeld hoe wij onze verantwoordelijkheid voor een veilig en betrouwbaar spoor kunnen borgen.`

De kosten en het risico van de werkzaamheden die Zoetermeer en ProRail uitvoeren, liggen bij de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo (waarin ook de gemeente Lansingerland deelneemt). Zij zijn de opdrachtgever voor de vervoersknoop Bleizo.

Planning vervoersknoop
Begin juni start de gemeente Zoetermeer met het grondwerk nabij de A12, om na de zomer te kunnen beginnen met de bouw van de vervoersknoop. ProRail start in november 2016 met de werkzaamheden aan het spoor. Eind 2018 wordt het nieuwe vervoersknooppunt Bleizo naar verwachting in gebruik genomen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1723 keer.