Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      




HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst donderdag 2 juni 2016 om 15:36 uur. 

Start werkzaamheden nieuw busplatform in 2e kwartaal van 2017

DEN HAAG - De afgelopen jaren is het gebied rondom station Den Haag Centraal vernieuwd. Met New Babylon, het Haags Startstation Erasmuslijn en de nieuwe stationshal als voorbeelden. Ook het busplatform, als belangrijke entree naar de stad, is toe aan vernieuwing.



De nieuwe inrichting wordt overzichtelijker en de looproutes korter. In het 3e kwartaal van 2018 moet het busplatform helemaal klaar zijn.

Het nieuwe busplatform krijgt 10 instapperrons tegenover de nieuwe wachtruimte voor busreizigers. Die wachtruimte komt in de stationshal. De busreiziger kan vanuit de wachtruimte de bussen goed zien.

Het toekomstige busplatform past beter bij de in 2016 opgeleverde nieuwe stationshal en het start- en eindstation van de Erasmuslijn tussen Den Haag en Rotterdam.

Ontwerp
Het busplatform krijgt een nieuwe overkapping, die ontworpen is door architectenbureau Benthem Crouwel. Dit bureau heeft ook de stationshal van Den Haag Centraal ontworpen. De nieuwe inrichting van het busplatform zorgt ervoor dat busreizigers zo veel mogelijk afgeschermd zijn tegen wind en regen. Ook komt er een vernieuwd ‘paviljoen’ met voorzieningen voor touringcarreizigers en buschauffeurs. Op verzoek van de omgeving komt er ook een nieuwe trap, die de Rijnstraat met het busplatform verbindt.

Aanpassingen Prins Bernhardviaduct
Naast de werkzaamheden aan het busplatform, wordt ook het Prins Bernhardviaduct aangepakt. Het viaduct is onderdeel van de sterfietsroute tussen de binnenstad en Leidschenveen, waarvan veel fietsers met vertrekpunt of bestemming Centraal Station gebruikmaken. Daarom wordt de ruimte voor fietsers op dit viaduct verbeterd.
• De in- en uitritten van het busplatform worden samengevoegd tot 1 kruispunt met verkeerslichten. Hier kunnen ook voetgangers en fietsers veilig oversteken.
• Het voetpad wordt op sommige plekken verbreed en krijgt een nieuw hek.
• Van het busplatform naar het kruispunt Nieuwe Haven komt een stoep en de fietsstrook wordt veranderd in een fietspad.

Planning en kosten
Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden in het 2e kwartaal van 2017. Het busplatform wordt in het 3e kwartaal van 2018 opgeleverd. Tijdens de bouw blijft het busplatform in gebruik. De vernieuwing van het busplatform en het Prins Bernhard viaduct kost € 20 miljoen. De kosten worden gedeeld door onder meer de gemeente Den Haag, het Rijk en Metropool Regio Rotterdam Den Haag.

Tijdens de informatiebijeenkomst herinrichting en overkapping busplatform op 28 mei 2015 zijn er opnames gemaakt door Cineac Den Haag.

Video Nieuw ontwerp busplatform Centraal Station




HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactie



Gelezen: 2440 keer.