Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-12-2017, 13:59 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zondag 5 juni 2016 om 12:29 uur. 

Met de “open tram” mee en een spoortocht door Den Haag

DEN HAAG - Hij is 111 jaar oud, maar nog steeds vitaal: de open tram. Hij wordt zondag 12 juni ingezet voor een rit naar Scheveningen en weer terug naar zijn ‘stal’ in het Haags Openbaar Vervoer Museum (HOVM). Voor € 14,95 mag u mee.Voor die prijs krijgt u koffie, thee of frisdrank, een snack, een rondleiding en natuurlijk de rit naar Scheveningen en terug in de open bijwagen. Trekkracht is motorwagen 265 uit 1921. De fraaie combinatie leent zich voor een foto en daarom wordt een fotostop georganiseerd.

Vanaf 13.00 uur wordt u in het HOVM aan de Parallelweg 224 ontvangen. Na de rondleiding vertrekt om 13.50 de nostalgische tram. Dat leest u allemaal op www.hovm.nl waar u meteen kunt reserveren, want dat is verplicht.

En als het weer niet meewerkt (bij harde regen of kou), wordt de rit ook gereden, maar dan met de gesloten bijwagen die inmiddels ook al 104 jaar jong is.

Spoortocht door Den Haag
Een week later kunt u weer uw hart ophalen, want dan vertrekt om 12.30 en om 14.45 uur een bijna 90 jaar oude maar vitale tram vanaf de Grote Kerk voor een verkenningstocht door Den Haag. Een “spoortocht” zogezegd. En als u dacht dat u Den Haag wel kent, zult u verrast zijn van wat de gids u over de vele Haagse en Scheveningse highlights weet te vertellen. Een van die highlights is het HOVM waar u een fraaie collectie historische trams en bussen kunt bewonderen.

Twee uur na vertrek komt u weer terug op het Kerkplein. Bij voldoende belangstelling vertrekt de tram na een kwartier voor een tweede ronde. De kosten bedragen € 12,95. Reserveren kan via www.hovm.nl waar u verdere informatie vindt.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 17 DECEMBER 2017

 - Feest in Amsterdam-Zuidoost om behoud van Metrolijn 53

 - Schaatsen tussen de treinen in het Spoorwegmuseum


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 7 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 4 reactiesGelezen: 1599 keer.