Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 6 juni 2016 om 14:08 uur. 

Feestelijke start spoorbouw Uithoflijn op Dag van de Bouw

UTRECHT - De aanleg van de tramsporen voor de Uithoflijn is geopend! Temidden van festiviteiten in het kader van de Dag van de Bouw, gaven vertegenwoordigers van alle betrokken partijen het startsein voor de bouw van de infrastructuur van de nieuwe tramverbinding tussen Utrecht Centraal en De Uithof.Plaats van de symbolische starthandeling was het werkterrein Uithoflijn aan de Uppsalalaan op de Dag van de Bouw, zaterdag 4 juni. Gedeputeerde Verbeek-Nijhof en wethouder Van Hooijdonk markeerden het moment ‘start spoorbouw Uithoflijn’, samen met betrokken bestuurders van de Uithofpartners: vicevoorzitter College van Bestuur Universiteit Utrecht, de heer Pijpers, voorzitter Raad van Bestuur UMC Utrecht, mevrouw Schneider, en lid Raad van Bestuur Hogeschool Utrecht, mevrouw Zweed. Met een druk op de knop zorgden ze ervoor dat de eerste bouten van de proef-spoorstaven werden aangedraaid.

Zand scheppen
Kinderen konden zaterdag zelf ‘bouwvakkertje spelen’ en zand scheppen met een minigraver. De specialisten van aannemer BAM en Projectorganisatie Uithoflijn stonden de aanwezige belangstellenden te woord en beantwoordden alle vragen over dit project.

Rails en bovenleiding
De daadwerkelijke aanleg van de sporen van de Uithoflijn begint half juni. In opdracht van Projectorganisatie Uithoflijn - een samenwerkingsverband van provincie en gemeente Utrecht - legt aannemer BAM de traminfrastructuur voor de Uithoflijn aan. Bij de infrastructuur horen onder meer tramrails, bovenleiding en haltes

Busbaan beschikbaar
Bereikbaarheid van De Uithof is van het grootste belang voor alle betrokken partijen. Daarom is afgesproken dat tijdens de gehele bouwperiode van de Uithoflijn altijd een busbaan van twee rijstroken beschikbaar is voor busverkeer en voor nood- en hulpdiensten. Voor autoverkeer blijven op de Universiteitsweg in beide richtingen twee rijstroken beschikbaar. Het merendeel van de meest overlastgevende werkzaamheden gebeurt in De Uithof tijdens de zomervakantie van 2016.

Eerste trams
De eerste tramstellen worden volgens planning in januari 2017 afgeleverd op de remise in Nieuwegein. Daarna volgen het test- en het proefbedrijf. Dit om te controleren of alle systemen goed functioneren, om chauffeurs op te leiden en om de dienstregeling te testen. Medio 2018 is het moment waarop reizigers gebruik kunnen maken van de Uithoflijn. De Uithoflijn rijdt dan in 17 minuten van Utrecht Centraal Station naar P+R De Uithof en in 8 minuten van Station Vaartsche Rijn naar halte Padualaan. De aanleg van de Uithoflijn kost in totaal circa € 440 miljoen.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1435 keer.