Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 13 juni 2016 om 13:28 uur. 

Blauwe Trams naar Arnhem voor ‘Volgende halte: Openluchtmuseum!’

ARNHEM - Op 18 en 19 juni staat het Nederlands Openluchtmuseum in het teken van historisch stads- en streekvervoer. De Blauwe Trams A106, A327 en goederenwagen C32 zijn voor dit evenement overgebracht naar Arnhem.


Op zaterdag 11 juni zijn de A327, de A106 en de C32 afgeleverd voor het evenement ‘Volgende halte: Openluchtmuseum!’ dat plaatsvindt in het weekend van 18 en 19 juni. Er hebben reeds succesvolle proefritten plaatsgevonden.

Op 4 april 2016 was het twintig jaar geleden dat een historische tram zijn eerste rondjes reed in het Arnhemse museumpark. Tegenwoordig rijden er maar liefst vijf motorwagens en een gelede wagen uit Rotterdam, Den Haag en Arnhem en een railreiniger uit Amsterdam in het museumpark. Zo bezorgt het museum zijn bezoekers dagelijks een onvergetelijke kennismaking met de geschiedenis van personenvervoer in ons land.

In het weekend van 18 en 19 juni is er voor jong en oud heel veel te zien, doen en beleven rond historisch stads- en streekvervoer. Er zijn historische autobussen en trams te gast. Er worden unieke modeltrambanen tentoongesteld en voor de liefhebbers is er een infomarkt. Ook zijn er vele leuke activiteiten voor het hele gezin.

Speciale gasten
Dit jaar is de vermaarde ‘Blauwe Tram’ van de NZH te gast met de A106, A327 en goederenwagen C32. De A327 uit 1913 maakte z’n debuut in het Openluchtmuseum in het seizoen van 1996. Tijdens het tienjarig jubileum van de Arnhemse museumtram in 2006 was de A327 ook te gast in het museum. Met de goederenwagen C32 en de T-Ford bestelbus van Van Gend & Loos worden pakketten vervoerd.

Ook de opvolger van de trams, een ‘bolramer’ bus van de NZH, is aanwezig. In het museumpark staan diverse historische bussen opgesteld met dank aan diverse museumbus-organisaties. Het publiek kan bij enkele bussen instappen voor een ritje op en rond het museumterrein.

Modelbanen
In de tramremise, de loods van Van Gend & Loos en op de deel van de boerderij uit Midlum laten vermaarde modelbouwers hun unieke trams en trambanen in model zien. Denk aan ‘De Helluf van Elluf’ een schitterend model van de Haagse lijn 11 aan de Conradkade in de jaren ’50. Daarnaast rolt de Rotterdamse Tramweg Maatschappij (RTM) in miniatuur van de Spijkenissebrug en zien bezoekers de stoomtram van de Geldersche Tramwegen (GTW) over de IJsselkade in Zutphen schommelen.

Voor de liefhebbers bieden ideële en commerciële partners informatie over trams in Nederland vroeger en nu. Ook zijn er boeken, dvd’s, bouwpakketten en leuke gadgets te koop. Leuk voor Vaderdag!

Plan je bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1977 keer.