Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-12-2017, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 21 juni 2016 om 15:27 uur. 

Ombouw Hoekse Lijn op komst

VLAARDINGEN - De bouwborden staan er: bij Vlaardingen Oost en Vlaardingen West. Bij de twee stations is grond aangebracht voor verbreding van het spoor, er wordt gewerkt aan technische ruimtes en kabels en leidingen. Maar de echte grote werkzaamheden vinden plaats vanaf april volgend jaar.September 2017 gaan de inwoners van Vlaardingen niet meer met de trein naar Rotterdam of Hoek van Holland, maar met de metro.

Het huidige tracé krijgt tussen Schiedam en Hoek van Holland een metamorfose: van een gewone spoorlijn naar een moderne metro. Aan het eind van de lijn, in Hoek van Holland, komt er een kleine kilometer nieuw spoor bij met een nieuw station: ‘Hoek van Holland Strand’. In Schiedam sluit de Hoekse Lijn straks aan op metrolijn B naar Nesselande. Met de metrokoppeling vervalt de rechtstreekse treinverbinding naar Rotterdam Centraal, maar door de frequentie van de metro (10 per uur) en de verschillende overstapmogelijkheden heeft dit voor de meeste reizigers nauwelijks negatief effect op de totale reisduur. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag verwacht dat het aantal reizigers op de Hoekse Lijn na de ombouw stijgt met circa 40%.

Werkzaamheden
De echte ombouw van de Hoekse Lijn vindt plaats in 2017. Ter voorbereiding daarop moet er nu al werk verzet worden. Er is bij de stations Vlaardingen Oost en Vlaardingen West zand aangebracht voor het ‘voorbelasten’ van de grond. Ook zijn er al kabels en leidingen verlegd en bomen gekapt. Dat laatste is wel even een kaal gezicht, maar als de ombouw van de Hoekse Lijn in 2017 voltooid is, zal het projectbureau in overleg met de gemeente bomen herplanten. Op station Vlaardingen West is er een pad gemaakt om er voor te zorgen dat reizigers tijdens de werkzaamheden goede toegang blijven houden tot het station.

Verder wordt er gewerkt aan de technische ruimtes. Hiervoor is op station Vlaardingen Oost de stationskiosk gesloten. Andere plekken waar technische ruimtes worden gemaakt, zijn of worden de komende maanden bouwrijp gemaakt. Na de bouwvak gaat de aannemer hier palen heien voor de fundering. Aan het einde van het jaar worden hierop de technische ruimtes aangelegd.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZATERDAG 16 DECEMBER 2017

 - AD: Haagse regio draait op voor miljoenenstrop Hoekse Lijn - 4 reacties

 - Buschauffeur mishandeld omdat passagier niet cash kan betalen - 3 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN VRIJDAG 15 DECEMBER 2017

 - Rover-Den Haag wil bus 25 naar Centraal Station - 11 reacties

 - Partij voor de Dieren wil vervuilende scooters weren uit de stad - 1 reactieGelezen: 1692 keer.