Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst dinsdag 21 juni 2016 om 15:37 uur. 

Inwoners Utrecht tevreden met openbaar vervoer

UTRECHT - Het aandeel inwoners van de stad Utrecht dat tevreden is met het openbaar vervoer, is dit jaar aanzienlijk toegenomen. Ruim driekwart (76%) is tevreden met het openbaar vervoer, in 2014 was dit 72%.De tevredenheid is vooral toegenomen in de wijken Oost, Zuid en West. De tevredenheid is het hoogst in de Binnenstad, Zuidwest en Noordwest.

Dat blijkt uit onderzoek van de gemeente Utrecht voor de Utrecht Monitor 2016. Het gebruik van het openbaar vervoer voor een rit naar de binnenstad verschilt echter sterk per wijk. De tram vrijwel uitsluitend gebruikt door Utrechters woonachtig in Zuidwest (10%) om naar de binnenstad te gaan. De trein wordt voornamelijk door bewoners van Vleuten-De Meern (26%) en Leidsche Rijn (17%) gebruikt bij bezoek aan de binnenstad. De bus is vooral populair bij Utrechters uit Overvecht (35%), Vleuten-De Meern (32%) en Leidsche Rijn (27%).

Bereikbaarheid
Ondanks dat de meeste Utrechters niet vaak met het openbaar vervoer naar de binnenstad gaan, is ruim driekwart wel tevreden met de bereikbaarheid van de binnenstad per trein (77%) en bus (74%).

Meer treinreizigers
Het aantal in- en uitstappende treinreizigers op station Utrecht Centraal per dag is in 2014 met 3% gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal reizigers op de overige stations in Utrecht is in diezelfde periode nog forser toegenomen, namelijk met 13%. In totaal stapten er in 2014 ruim 8.000 treinreizigers per dag méér in en uit op Utrechtse stations dan in 2013. In totaal had Utrecht in 2014 bijna 200.000 in- en uitstappende treinreizigers per dag.

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 1362 keer.