Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 22 juni 2016 om 15:27 uur. 

Provincies en MRDH tekenen intentieverklaring meer waterstofbussen

ROTTERDAM - De provincies Groningen, Zuid-Holland en de vervoersautoriteit MRDH hebben op de TenT-dagen in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam gezamenlijk een intentieverklaring getekend voor het uitbreiden van het aantal waterstofbussen in hun provincie.


(v.l.n.r) Alexander Hablé (Min. I&M), gedeputeerde Floor Vermeulen (provincie Zuid-Holland), Christel Mourik (lid presidium vervoersautoriteit MRDH), gedeputeerde Fleur Gräper (provincie Groningen) ondertekenden de Letter of Intent.

Met deze ondertekening zetten de provincies en de vervoersautoriteit een volgende stap in de verduurzaming van bussen van diesel naar nul uitstoot.

De samenwerking tussen de provincies en vervoersautoriteit geeft mede invulling aan het op in april dit jaar gesloten bestuursakkoord tussen het Rijk en 14 opdrachtgevers in het open vervoer om vanaf 2026 in het openbaar vervoer alleen nog gebruik te maken van bussen die geen CO2 uitstoten. Waterstofbussen spelen hierbij een belangrijke rol; vooral in gebieden buiten de stad.

100 bussen
Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu ondersteunt de samenwerking van de provincies en de MRDH als uitwerking van haar beleid zoals vastgelegd in de Brandstofvisie met Lef. Met de ondersteuning van het ministerie van Infrastructuur en Milieu vraagt dit consortium voor de opschaling financiële ondersteuning aan de Europese Unie. De Europese Unie ziet waterstof als een geschikte brandstof om bussen duurzamer te maken. De Europese Unie stelt hiervoor in 2017 enkele tientallen miljoenen beschikbaar, vanuit de Europese publiek- private samenwerking Fuel Cell Hydrogen Joint Undertaking. De bedoeling is om vanuit Europa voor 100 bussen financiële ondersteuning te bieden. Door in te zetten op een uitbreiding van het aantal waterstof bussen, verwacht het consortium dat de aanschafkosten voor de bussen en kosten voor waterstof en de benodigde infrastructuur naar beneden gaan. Dit moet een belangrijk obstakel wegnemen in de verdere marktontwikkeling van dit type bussen dat geen CO2 uitstoot.

HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1311 keer.