Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 16-1-2018, 15:21 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst zaterdag 2 juli 2016 om 13:38 uur. 

Sportlaan en Machiel Vrijenhoeklaan op de schop

DEN HAAG - De Sportlaan en de Machiel Vrijenhoeklaan gaan op de schop. De wegen worden verkeersveiliger, er komt meer ruimte voor de fiets en de kwaliteit van het groen verbetert.


Tijdelijke oplossing Machiel Vrijenhoeklaan.
Groep de Mos eiste begin mei dit jaar middels schriftelijke vragen dat de borden worden verwijderd en dat de tweebaanswegen in ere worden hersteld teneinde de verkeersdoorstroming te bevorderen.


De herinrichting is onderdeel van een uitgebreide aanpak van de knelpunten op de route tussen Kijkduin en het Hubertusviaduct: de Noordwestelijke Hoofdroute. In overleg met omwonenden en de Fietsersbond zijn alle onveilige punten geïnventariseerd, waarna er oplossingen zijn bedacht. Na de inspraakprocedure heeft het college het voorlopig ontwerp van de plannen naar de gemeenteraad gestuurd.

`Er wonen zo`n honderdduizend Hagenaars langs de Noordwestelijke Hoofdroute. Daarom is de verkeersveiligheid en de leefbaarheid er zo belangrijk`, aldus wethouder Tom de Bruijn (Verkeer). ‘Dankzij de inbreng van veel omwonenden ligt er nu een mooi ontwerp, waar we mee aan de slag kunnen. De weg wordt veiliger voor vooral fietsers en voetgangers, terwijl dit niet ten koste gaat van de doorstroming van het autoverkeer.`

Sportlaan
De Sportlaan wordt helemaal opnieuw ingericht. Aan de kant van de huizen komt een ventweg met ruimte voor fietsers richting Kijkduin en aan de overkant een vrijliggend fietspad in tegenovergestelde richting. Als gevolg van de herinrichting worden er zo`n tweehonderd bomen langs de Sportlaan vervangen. Er komen in totaal een kleine driehonderd bomen terug op zowel de Sportlaan (135) als de Machiel Vrijenhoeklaan (160). Vier oude, beeldbepalende pluimiepen worden verplaatst. Dit voorstel is uitvoerig besproken met belanghebbenden, waaronder omwonenden, de AVN en de Haagse Bomenstichting. Er is draagvlak voor een nieuwe inrichting, omdat de Sportlaan nu zeer verkeersonveilig is. Op het kruispunt Sportlaan – Kwartellaan – Segbroeklaan komt een rotonde.

Groenzone Haagse Beek
Verder krijgt het naastgelegen groengebied waar de Haagse Beek stroomt, een flinke opknapbeurt. Er wordt achterstallig onderhoud gepleegd, er komt nieuw groen en meer variatie in bomen en struiken. Hierdoor wint deze ecologische verbindingszone aan kwaliteit en diversiteit.

Machiel Vrijenhoeklaan
De Machiel Vrijenhoeklaan gaat van twee naar één rijstrook per rijrichting, omdat de weg nu te breed is en er te hard wordt gereden. In de vrijgekomen ruimte komen nieuwe bomen en meer groen. Ook op de Machiel Vrijenhoeklaan kunnen fietsers en voetgangers in de toekomst veiliger oversteken; verschillende kruispunten worden aangepakt.

De uitvoering van de werkzaamheden starten eind 2017. Het werk duurt tot medio 2018.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN DINSDAG 16 JANUARI 2018

 - Omroep West: Sporen tramlijn 1 worden vanaf september aangepakt - 1 reactie

 - Automobiliste rijdt over het tramspoor op de Oude Haagweg

 - Minder werkdruk en meer loon voor werknemers streekvervoer


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 15 JANUARI 2018

 - Kinderdagkaart voor €1,50 en prijzen winnen voor de hele klas - 5 reacties

 - CNV: Provincie Utrecht moet meer doen aan veiligheid OV - 1 reactieGelezen: 1385 keer.