Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst maandag 4 juli 2016 om 14:19 uur. 

Twee zwaargewonden na aanrijding met RandstadRail (4018)

Den Haag - Twee personen raakten zondagmiddag zwaargewond na een aanrijding tussen RandstadRail lijn 4 en een scooter op de Escamplaan.Ter hoogte van de Heiloostraat kwam een scooter met twee opzittenden, een 23 jarige man uit Nootdorp en een vrouw, eveneens 23 jaar uit Delft, in botsing met RandstadRail lijn 4 die richting de Leyweg reed. Hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Mogelijk wilde de scooterbestuurder oversteken op een oversteekplaats ter hoogte van de Heiloostraat. Door de klap kwam de vrouwelijke opzittenden naast de RandstadRail terecht. De mannelijke opzittende kwam onder de RandstadRail terecht.

Er werd door de hulpdiensten groot ingezet. Meerdere ambulances en brandweervoertuigen kwamen met spoed ter plaatse. Ook werden er door de meldkamer twee Mobiel Medische Teams opgeroepen. Deze kwamen met de traumahelikopter uit Rotterdam en Amsterdam ter plaatse en landden op een veldje aan de Purmerendstraat. Zij hebben het ambulancepersoneel ondersteund bij het stabiliseren van de slachtoffers. Beiden waren er erg slecht aan toe en moesten met spoed worden overgebracht naar een ziekenhuis.

Een motorrijder van de politie is met spoed naar het Haga Ziekenhuis locatie Leyweg gereden. Niet veel later is hij ter plaatse gekomen met gekoelde zakken bloed. Deze zakken werden afgeleverd bij het behandelend personeel op straat.

Tankautospuiten van kazernes Den Haag/Loosduinen en Den Haag/Laak kwamen ter plaatse voor ondersteuning. De brandweer schaalde in verband met de inzet van deze twee tankautospuiten op naar `middel hulpverlening`. Ook kwam er een hulpverleningsvoertuig en een Officier van Dienst ter plaatse om als leidinggevende te figureren.

Het vrouwelijke slachtoffer, die er het slechts aan toe was, werd met hoofdletsel, met spoed en onder motorbegeleiding van de politie overgebracht naar het MCH/Westeinde. De arts van het MMT uit Rotterdam is meegereden naar het ziekenhuis om tijdens de rit nog specifieke medische handelingen te kunnen plegen. Het tweede, mannelijke slachtoffer is met armletsel ook met spoed, maar zonder motorbegeleiding, vervoerd naar het HagaZiekenhuis/locatie Leyweg. Later is hij alsnog overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam voor een gespecialiseerdere behandeling in het Traumacentrum Zuidwest Nederland.

Al eerder is er een aanrijding geweest met een RandstadRail op hetzelfde stukje Escamplaan. Hierbij is het slachtoffer helaas komen te overlijden. Op Twitter brak vrij snel na het bekend worden van deze aanrijding een discussie uit over het overteken op de plek des onheils. Mogelijk zou dit de oorzaak van deze aanrijding geweest kunnen zijn.

Kijk voor meer foto`s en video`s op www.regio15.nl/nieuws/lijst-weergave/32-ongevallen/25513-twee-zwaar-gewonden-na-aanrijding-met-randstadrail-escamplaan.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 2081 keer.