Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      
HAAGS EN OV-NIEUWS, geplaatst woensdag 6 juli 2016 om 13:42 uur. 

HTM verzorgt komende 10 jaar tramvervoer in regio Haaglanden

DEN HAAG - Vandaag heeft de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de concessie voor de tram en metro in Rotterdam en omstreken gegund aan de RET. Daarnaast is de bieding van HTM voor de tramconcessie in Den Haag en omstreken goedgekeurd.


V.l.n.r.: Marc Rosier (bestuurslid Vervoersautoriteit MRDH), Tom de Bruijn (vice-voorzitter Vervoersautoriteit MRDH) en Jaap Bierman (directeur HTM).

De komende tien jaar werken de RET, HTM en de MRDH aan het nog verder verbeteren van het tram- en metrovervoer voor de inwoners en bezoekers van de regio.

HTM:
De MRDH is akkoord met het bod van HTM dat is ingediend. De concessieperiode loopt van december 2016 – 2026 en heeft een contractwaarde van 2 miljard euro. Gedurende deze tien jaar verzorgt HTM het tramvervoer in de regio Haaglanden, inclusief alle infrastructurele werken, het onderhoud hieraan en het aanbod van activiteiten voor een goede sociale veiligheid. Uitgangspunt van deze nieuwe concessie is dat de huidige tramlijnen gehandhaafd blijven.

Tom de Bruijn, vice-voorzitter van de Vervoersautoriteit MRDH: “Goed en comfortabel tram- en metrovervoer voor onze inwoners en bezoekers is een belangrijke voorwaarde voor economische groei. In de nieuwe vergunning zijn concrete afspraken gemaakt over stiptheid en minimale rituitval. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de kwaliteit van het openbaar vervoer de komende jaren nóg verder verbetert.”

Marc Rosier, bestuurslid van de Vervoersautoriteit MRDH: “HTM heeft een mooi bod ingediend voor het tramvervoer tot 2026. Na intensieve gesprekken, hebben wij goede afspraken met HTM gemaakt en een mooi resultaat bereikt. Wij betalen een reëel bedrag voor een oplopende kwaliteit van het tramvervoer.”

Jaap Bierman, algemeen directeur HTM: “HTM streeft naar meer reizigers die tevreden zijn over onze dienstverlening. Wij gaan de opgaande lijn die HTM de afgelopen jaren heeft gerealiseerd doorzetten. Hierbij leggen we de nadruk op veilig, snel, hoogwaardig en comfortabel tramvervoer in de Haagse regio.”

Afspraken
De MRDH vindt het belangrijk dat inwoners en bezoekers van de regio op een comfortabele manier met het openbaar vervoer naar hun werk, school, strand of sportclub kunnen gaan. Daarom zijn er afspraken gemaakt die de kwaliteit van het reizen met de tram bevorderen. Zo is afgesproken dat reizigers de dienstverlening van HTM met minimaal een 7,5 moeten waarderen oplopend tot een 7,8 aan het einde van de concessieperiode. HTM gaat tevens een informatiepunt openen in Delft, ook dit zal bijdragen aan de waardering van de klanten. Ook zijn afspraken gemaakt over stiptheid en minimale rituitval. Door hieraan een bonus/malus regeling te koppelen prikkelt de MRDH de vervoerder om op tijd te rijden.

Definitieve gunning
De definitieve gunning aan HTM vindt pas plaats in het najaar. Reden hiervoor is het nog lopende besluitvormingsproces bij de aandeelhouders over de aankoop van één aandeel HTM door de MRDH. De zeggenschap in HTM komt nog aan de orde in de Haagse gemeenteraad. Het algemeen bestuur van de MRDH heeft op 1 juli ingestemd met de aankoop van een aandeel. Deze aankoop is nodig om te voldoen aan de eisen die de wet stelt om inbesteding mogelijk te maken.


RET:
De concessieperiode loopt van december 2016 – 2026 en heeft een contractwaarde van 3 miljard euro. Gedurende deze tien jaar verzorgt de RET het tram en metrovervoer in de regio Rotterdam, inclusief alle infrastructurele werken, het onderhoud hiervan en het aanbod van activiteiten voor een goede sociale veiligheid. Uitgangspunt van deze nieuwe concessie is dat de huidige tram- en metrolijnen gehandhaafd blijven.

Pex Langenberg, voorzitter Vervoersautoriteit MRDH:” Goede verbindingen met comfortabel en betrouwbaar tram- en metrovervoer voor onze inwoners en bezoekers is een belangrijke voorwaarde voor economische groei. Met een huidig klanttevredenheidscijfer van een 7,8 voor de tram en een 7,6 voor de metro, is het OV in goede handen bij de RET. Een hoge klanttevredenheid blijven we op sturen.”

Marc Rosier, bestuurslid van de Vervoersautoriteit MRDH: “De RET heeft een mooi bod ingediend voor de railconcessie. Beide partijen hebben daar veel tijd in gestoken, maar het resultaat mag er zijn. Wij betalen een faire prijs en daarmee krijgen de reizigers vertrouwd OV en meer kwaliteit.”

Afspraken
De MRDH vindt het belangrijk dat inwoners en bezoekers van de regio op een comfortabele manier met het openbaar vervoer naar hun werk, school of sportclub kunnen gaan. Daarom zijn er afspraken gemaakt die de kwaliteit van het reizen met tram en metro bevorderen. Zo is afgesproken dat reizigers het OV minimaal met een 7,5 moeten waarderen oplopend tot een 7,8 aan het einde van de concessieperiode.

Ook zijn afspraken gemaakt over stiptheid en minimale rituitval. Door hieraan een bonus/malus regeling te koppelen wordt de vervoerder extra geprikkeld om op tijd te rijden. Ook zet RET verder in op de reisinformatie door de RET-app van nog meer mogelijkheden te voorzien, Engelstalige reisinformatie te ontwikkelen en routeinformatie in de tram.

Zeggenschap
Het algemeen bestuur van de MRDH heeft op 1 juli ingestemd met de aankoop van één aandeel van de RET. Aandeelhouder Rotterdam heeft al eerder ingestemd met deze aankoop van de MRDH. Deze aankoop is nodig om te voldoen aan de eisen die de wet stelt om inbesteding mogelijk te maken.
HAAGS EN OV-NIEUWS VAN MAANDAG 22 JANUARI 2018

 - De automatisch rijdende trein komt eraan - 1 reactie

 - VDL Bus & Coach wint aanbesteding elektrische bussen Stadtwerke Osnabrück - 2 reacties


HAAGS EN OV-NIEUWS VAN ZONDAG 21 JANUARI 2018

 - AD: Nachtmetro stoort Spijkenissers in hun slaapGelezen: 4702 keer.